Diyarbakır’dan Amerika’ya uzanan başarı hikâyesi belgesel oldu

Ünlü İş insanı Hakkı Akdeniz’in Diyarbakır’dan yola çıkarak Amerika’da imparatorluk kurması ve yardımseverliği “Merhaba, Ben Hakkı” ismiyle Amerika’da belgesel oldu.

Güneydoğu Bölge Haberleri 21.08.2023 12:14:00 0
Diyarbakır’dan Amerika’ya uzanan başarı hikâyesi belgesel oldu

Ünlü İş insanı Hakkı Akdeniz’in Diyarbakır’dan yola çıkarak Amerika’da imparatorluk kurması ve yardımseverliği “Merhaba, Ben Hakkı” ismiyle Amerika’da belgesel oldu. ABD basınında da övgüyle bahsedilen belgesel 2023 Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivali'nde ödül aldı.

Amerika’nın en ünlü pizzacıları arasına yerleşen Champion Pizza'nın sahibi Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz’in filmlere konu olacak hayat hikâyesi hakkında Amerika’da belgesel yapıldı. Dünyanın en büyük belgesel kanalı Discovery’nin yayın platformu Discovery Plus’ta yayınlanan “Merhaba, Ben Hakkı” belgeselinde, 21 yaşında ABD’ye göç eden Hakkı Akdeniz’in zorlu yaşam mücadelesi, başarı basamaklarını nasıl tek tek çıktığı ve ABD’de evsizlere nasıl ilham olduğu anlatılıyor. Belgesel İngilizce ismi olan “Hi I’m Hakki” adıyla Discovery Plus’ta yayında.

96 gün barınakta yaşadı, izleyenler duygulandı

Amerika’da New York başta olmak üzere birçok eyalette pizza restoranları bulunan Akdeniz’in, New York’ta evsizlerin kaldığı barınakta geçirdiği 96 günden pizzacıda işe girmesiyle başlayan belgesel, evsizlere yardım çalışmalarına başlamasına kadar süren süreçteki iniş ve yükselişleri ele alıyor. “Merhaba, Ben Hakkı” belgeseli Discover Plus’ta yayımlanmasının ardından iki hafta üst üste en çok izlenen içerik oldu.

Belgesele Toronto’dan verilen ödül ABD basınında

"Merhaba Ben Hakkı" belgeseli dünya çapında izleyicilerden de tam not aldı. Belgeselinin başarısı 2023 Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivali'nde de ödüllendirilmeye layık görüldü. Belgeselin güçlü esneklik, inanç ve yılmaz insan ruhu mesajı, izleyicilere gelecek yıllar boyunca ilham vereceği söylendi.

ABD basınında yapılan haberlerde; “’Merhaba, ben Hakkı’ya verilen ödül sadece sinematik başarının bir amblemi değil; birlik ruhunu, dayanıklılığı ve anlatıların dönüştürücü gücünü bünyesinde barındırıyor. Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivali 2023'teki zafer, hikâyelerin kültürel engelleri nasıl aştığının, farklı geçmişlerde kalpleri nasıl ördüğünün ve sıkıntıların üstesinden gelmek için ortak bir ruhu nasıl geliştirdiğinin altını çiziyor” denildi.

Yapılan başka bir haberde ise “Umut ve yenilenme hikâyeleri isteyen bir dünyada, ‘Merhaba, Ben Hakkı’ bir olasılık ışığı olarak parlıyor. Bu dönüştürücü filmin merceğinden izleyiciler, hiçbir engelin çok büyük olmadığını ve hiçbir rüyanın ulaşılamayacağını kanıtlayan bir yolculuğa çıkarlar. Hakkı'nın hikâyesi sayısız kalbe dokunacak ve hepimizi sınırların ötesinde hayal kurmaya cesaretlendirecek” ifadeleri kullanıldı.

“İnsanlara umut ışığı olabilmiş olmak beni mutlu ediyor”

Konu hakkında açıklama yapan Hakkı Akdeniz, “Hayatımın en önemli döneminin belgesel yapılması benim için çok anlamlıydı. Belgeselin yayınlanmasının ardından aldığım olumlu eleştiriler ve insanlara umut ışığı olabilmiş olmak beni mutlu ediyor. Şimdi hayatımı anlatan belgeselin ödül alması, beni daha da gururlandırdı. Emeği olan tüm arkadaşlarıma ve izleyen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bunu daha önceki TeDx konuşmamda da söylemiştim. Her insan her şeyini kaybedebilir. Ama umudunuz ve mücadele gücünüz olduğu sürece her şeyi başarabilirsiniz. Asla inancınızı kaybetmeyin” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19