DİYARBAKIR'IN EĞİL İLÇESİNDE BADEM HASADI BAŞLADI

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, DAP, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen badem hasadına Vali Ali İhsan Su da katıldı.

Güneydoğu Bölge Haberleri 16.09.2023 12:15:00 0
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, DAP, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen badem hasadına Vali Ali İhsan Su da katıldı. 

 

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su,Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi desteğiyle "Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere dağıtımı yapılan badem ağaçlarından ürün hasadına katıldı.

 

Eğil'in kırsal Dere Mahallesi'nde düzenlenen programda Vali Su da hasat yaptı.

Vali Ali İhsan Su, programda, Diyarbakır'ın tarım sektöründe ciddi potansiyeli olduğunu söyledi.

 

Diyarbakır'da 16 bin dekarın üzerinde kapama badem meyve bahçesi olduğunu belirten Vali Su, şöyle konuştu:

 

"Tarım sektöründe de ilimizin ciddi potansiyeli var. Biz de bu potansiyeli değerlendirmek ve yeni zincirler eklemek için çalışıyoruz. İlimizin önemli ürünlerinden biri de badem yetiştiriciliğidir. Bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl yaklaşık 4 bin tonun üzerinde badem ürününü elde ettik. 16 bin dekarın üzerindeki kapama badem bahçelerinden yaklaşık 5 bin dekarı da Eğil'deki çiftçilerimize ait ve geçen yıl Eğil'de 5 bin dekar arazide yaklaşık 556 ton badem üretimini gerçekleştirdik."

 

Diyarbakır genelinde 11 bin dekarda 365 bin 958 meyve fidanını toprakla buluşturduklarını aktaran Vali Su, "Netice itibarıyla bu önemli bir ürün. Bunun genişlemesi için de il genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

 

Badem kırma fabrikasında üreticilerle bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, Çiftçilerin sorun ve isteklerini dinleyerek çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda badem üretimini geliştirmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün projeler üreteceğini dile getirdi.​

 

Programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Mehmet Şefik Türker, Mustafa Korkutan, Mehmet Hüseyinoğlu, Eğil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Necip Suat Demirbaş ile teknik personel ve üreticiler katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR

 


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19