Tarih: 26.08.2024 11:44

DOĞA İÇİN GEL DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ANIZ YAKMA KAMPANYASI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Mardinli gençler bölgede sıklaşan anız yangınlarının önüne geçmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışmalara başladılar.

 

Mardinli gençler GEL Derneği aracılığıyla bölgede yaşanan anız yangınlarına dikkat çekmek istiyor ve anız yangınlarının zararlarını ve beraberinde getirdiği olumsuzlukları çiftçilere, kanaat önderlerine ve halka açıklamaya çalışıyorlar.

 

Gençler, kanat önderlerine, çiftçilere yönelik hazırladıkları iyi niyet sözleşmesi kapsamında onlardan tarlalarında, arazilerinde anız yakmamaları noktasında uyarıyor ve anız yakmayacaklarına dair söz vermelerini istiyorlar. Böylece anız yangınları konusunda bilinç ve önlem alarak şehirde yaşanabilecek anız yangınlarının önüne geçmeyi hedefliyorlar. 

 

Yangınların önüne geçmek isteyen gençlerin bu kampanyaları şehirde anız yangınlarına yönelik farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda kampanyanın yaygınlaşması ve muhataplarına ulaşması noktasında kanaat önderleri, çiftçileri tarla ve arazi sahipleri ile görüşmeler gerçekleştirerek iyi niyet sözleşmesi ile anız yangınlarını azaltmayı hedefleyerek daha yeşil daha temiz bir Mardin için çalışıyorlar.

 

Sosyal medyada “DOĞA İÇİN GEL” sloganıyla yola çıkan birçok genç anız yangınlarının zararlarından bahsediyor ve gelecek için daha yeşil bir doğa istiyorlar. 

 

Kampanya kapsamında yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Toprağın bereketini korumak ve daha yeşil yarınlar için mücadele eden gençler, kanaat önderleri ve çiftçiler ile bir araya geliyor. Yürütmüş oldukları kampanyanın detaylarını paylaşıp iyi niyet sözleşmesi hakkında bilgi vererek anız yangınlarının önüne geçmeleri için sözleşmeyi imzalamalarını böylece kampanyaya destek vermelerini istiyorlar. Bugüne kadar şehrin birçok mahallesinde kanaat önderleri ve çiftçiler ile buluşan gençler iyi niyet sözleşmesini de imzalatarak çiftçiler ve kanaat önderlerinden anız yangını yakmayacaklarına ve doğayı koruyacaklarına dair söz alıyor.

 

Gençler çalışmalarını tüm Mardin’de sürdürerek soruna dikkat çekmek ve ortadan kaldırmak ile sınırlı olmak istemediklerini bu ve buna benzer uygulamaların tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması gerektiğini savunuyorlar. Böylece oluşturulacak toplumsal bir kamuoyu ile birlikte Türkiye’deki yangınların bir nebze de olsa önüne geçilmesi, doğanın korunması ve daha yaşanabilir olması yolunda umutlu olmak istediklerini belirtiyorlar. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —