DOĞALGAZ FATURALARINI DÜŞÜRMENİN PÜF NOKTALARI
Üçay Mühendislik Genel Koordinatörü Özgür Şahin, “Yanlış kullanım nedeniyle faturalar yüksek geliyor. Ödenen yüksek tutarlara rağmen evler yeterince ısıtılamıyor.” dedi ve önemli bilgiler paylaştı.
Kar yağışı ve soğuyan havalar sebebiyle doğalgaz tüketimi arttı. Doğalgaz kullanırken bazı konulara dikkat edilerek faturaları aşağı çekmek ve yüksek konfor elde etmek mümkün. Doğru bilinen yanlışların doğalgaz tüketimini artırdığını belirten Üçay Mühendislik Genel Koordinatörü Özgür Şahin, “Yanlış kullanım nedeniyle faturalar yüksek geliyor. Ödenen yüksek tutarlara rağmen evler yeterince ısıtılamıyor.” dedi ve önemli bilgiler paylaştı.
Kar yağışının başlamasıyla birlikte doğalgaz tüketimi de arttı. Üçay Mühendislik Genel Koordinatörü Özgür Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getiren Özgür Şahin, “Kombiyi gece kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz. Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha fazla çalışır. Böylece gece yapılan tasarruf boşa gider ve hayat kalitesi düşer. Doğru olan kombiyi gece kısmaktır.” dedi.
DIŞARI ÇIKARKEN KOMBİ KAPATILMALI MIDIR?
Kombinin ayarları ile sık sık oynanmaması gerektiğini belirten Özgür Şahin, “Havaların soğumaya başlamasıyla açılan kombi havaların ısınmasıyla kapatılmalıdır. Bu uzun süreçte kombinin kapatılacağı zamanlar da vardır. 1 günden fazla dışarı çıkılacaksa kombi kapatılabilir. 2 -3 saatliğine dışarı çıkan birisinin kombiyi kapatması yanlıştır.” dedi ve şu bilgiler paylaştı: “Kombi bakımı ve radyatörlerin temizliği tasarrufu etkilemektedir. Düzenli bakımı yapılmayan kombiler ve kombi tesisatı randımanlı çalışmadığı gibi verim de düşük olur. Periyodik bakımların yapılması kombinin verimini yükseltir ve tasarruf sağlar. Ayrıca kombinin ömrünü de uzatır.”
PETEKLERİN ÖNÜ AÇIK OLMALI
Doğalgazdan yoğun verim almanın yöntemlerini paylaşan Şahin, “Radyatörlerin önü ve üstü asla kapatılmamalıdır. Koltuk ve benzeri eşyalarla önü kapatılan radyatörler ısıyı yayamaz ve evi ısıtamaz. Uzun perde ve güneşlikler de radyatörlerin üstüne düşmemelidir. Gündüzleri açık olan güneşlikler geceleri kapatılmalıdır. Pencereler soğuğun en yoğun olduğu yerlerdir ve ısı kaybına sebep olur.” şeklinde konuştu.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
2
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
3
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
4
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
5
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
6
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
7
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
8
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
9
VNOTES Cerrahisi Kadınlara İzsiz, Ağrısız Tedavi İmkanı Sunuyor...
-
10
Dicle Elektrik'ten Tarihi Kente Modern Dokunuş
-
11
GENÇLER İÇİN YENİ KARİYER ALANI
-
BIST 100
16035,05%0,50
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,89% 0,07
-
GRAM ALTIN
7137,93% 0,41
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00



