DOĞAN BEKİN: ENGELLİLER BAKANLIĞI KURULMALIDIR

Mardinli Araştırmacı Yazar ve Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin 3 Aralık ``Dünya Engelliler Günü``dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

3.12.2016 09:28:25 0
DOĞAN BEKİN: ENGELLİLER BAKANLIĞI KURULMALIDIR

Mardinli Araştırmacı Yazar ve Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin 3 Aralık ''Dünya Engelliler Günü''dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

 

“AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GİBİ ENGELLİLER BAKANLIĞI DA MUTLAKA KURULMALIDIR”

 

Doğan BEKİN, “Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye’de engelli haklarının engellenmemesi için gerekli tüm adımların atılması, en insani haklar içerisinde en temel hak olan “YAŞAMA HAKKI”nın tahakkuku için gerekli tüm düzenlemelerin sağlanması vicdani ve manevi bir borçtur.

 

Bu bağlamda, engelliler için yaşama hakkının sağlanması için iktidara ciddi görevler düşmektedir. Devlet, bir yandan engelsiz bir toplum için gerekli olan yaşama hakkının sağlanması yolunda acil hukuksal düzenlemeleri sağlarken, diğer yandan da toplumda var olan ekonomik, sosyal tüm zayıflıkları ve güçlükleri gidererek, ilkeli ve gerçek YAŞAM şartlarını oluşturmalı ve korumalıdır.

 

Bunun için kanunlar çerçevesinde her türlü önlemi almak zorunluğu vardır . Engellilerin yaşam hakkı, vazgeçilemez bir olgudur . Devlet, yaşama hakkının korunması için hem hukuksal düzenlemeler yaparak bu hakkı güvence altına alır, hem de ekonomik ve sosyal yönden önlemler alarak engelliler için insanca bir yaşam sağlamak yolunda gerekli koşulları hazırlar.

 

Türkiye’de yaklaşık 12 milyon engellinin varlığı hiçbir şekilde göz ardı edilemez. Bu nedenle, “Avrupa Birliği Bakanlığı” ihdas eden hükümetin, elan “Engelliler Bakanlığı” adı altında bir bakanlığı oluşturması artık gerekli ve kaçınılmaz bir realitedir. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, “ENGELSİZ BİR TÜRKİYE” için gerekli adımların bir an önce atılmasını arzu eder, bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimizin engelliler gününü kutlarız''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19