DOĞAN BEKİN:TÜRKİYE ÇOK ZOR BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR

Mardin`in yetiştirdiği önemli Siyaset Adamlarından,Araştırmacı-Yazar,Dış Politika Uzmanı Doğan Bekin,Türkiye`nin son günlerde yaşadığı yakın olaylar ve Küresel bazda yaşanan güncel olayları değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

16.11.2016 14:06:43 0
DOĞAN BEKİN:TÜRKİYE ÇOK ZOR BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR

Mardin'in yetiştirdiği önemli Siyaset Adamlarından,Araştırmacı-Yazar,Dış Politika Uzmanı Doğan Bekin,Türkiye'nin son günlerde yaşadığı yakın olaylar ve Küresel bazda yaşanan güncel olayları değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

Bekin Değerlendirme yazısında şu ifadelere yer verdi;

 

''TÜRKİYE ÇOK ZOR BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR
  DOĞAN BEKİN

Dünya’da, doların yükselişi karşısında parası büyük değer kaybeden ikinci ülke konumunda olan Türkiye’de, ekonomi büyük “SOS” verirken, Suriye ve Irak’taki vahim gidişat karşısında nasıl bir politika izleneceği konusunda hala kararsızlık sürerken, askeri harcamalar baş döndürücü bir hızla yükselirken, sürekli palyatif gündemler ortaya çıkararak, ana kronik sorunların unutturulmaya çalışılması ve başkanlık sisteminin belirleyici madde olarak sürekli gündemde canlı tutulmaya çalışılması dikkat çekicidir. 


Şatafatlı saraylarda, “Millet Külliyesi” adı altında sözde “Yeni Türkiye” mesajları verilmeye çalışılırken, Cennetmekan Sultan Abdulhamid Han’ın Dolmabahçe Sarayı konusunda ortaya koyduğu duyarlılığın örnek alınmaması dikkat çekicidir.


Dolmabahçe’nin ihtişamı dururken, Sultan Abdülhamid Han’ın Yıldız Sarayı’nı neden Dolmabahçe Sarayı’na tercih ettiği hiç düşünüldü mü?


Dolmabahçe Sarayı ile “Millet Külliyesi” hiç kıyaslandı mı?


Yaklaşık beş milyon altına mal olan Dolmabahçe Sarayı’nın üç milyon altını dışarıdan borç alınarak yapıldığı hiç düşünüldü mü?


Türkiye’de resmi rakamlara göre, borç sarmalının 430 milyar dolara yükseldiği gerçeği neden göz ardı ediliyor. 


Dün İsrail Büyükelçisi’nin ataması yapılırken, Kn’in ezanı yasaklamaya yönelik tutumu karşısında neden sessiz kalınıyor?


Kıbrıs’ta çözüm adı altında, Rum Kesimi’nin ayak direttiği istekler karşısında nasıl bir tutum sergileneceği ve Kıbrıs’ta yeni tavizler verilip, verilmeyeceği konusu neden gündeme getirilmiyor?
Bu ve benzer konuları çoğaltmak ve detaylandırmak pekala mümkündür, temennimiz Türkiye’nin bu badirelerden en az hasarla çıkmasıdır.''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH   ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00