DOĞAN BEKİN MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE YAŞANAN İŞÇI KIYIMINA ACİLEN SON VERİLMESİNİ İSTEDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin yaptığı yazılı basın açıklamasında Mardin Büyükşehir Belediyesinde yaşanan işçi kıyımına acilen son verilmesini istedi.

Mardin 21.10.2020 15:36:00 0
DOĞAN BEKİN MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE YAŞANAN İŞÇI KIYIMINA ACİLEN  SON  VERİLMESİNİ İSTEDİ

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin yaptığı yazılı basın açıklamasında Mardin Büyükşehir Belediyesinde yaşanan işçi kıyımına acilen son verilmesini istedi.

 

Doğan Bekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığının bir önceki kayyum döneminde içine düştüğü yolsuzluk girdabından dolayı ortaya çıkan ağır faturanın bedelinin Mardin halkına yansıtılacağı malumun ilamı idi.
İfade etmek gerekirse, Mardin Büyükşehir’deki yolsuzluk iddialarının asıl kaynağı hiç şüphesiz mevcut iktidarın yanlış belediyecilik anlayışı ve kötü yönetim tarzında mündemiç olduğunu bir gerçektir.


Ak Parti iktidarının atadığı kayyumların yanlış belediyecilik anlayış ve uygulamaları bir bakıma her tarafta uç verirken, , ortaya çıkan ağır faturanın bedeli ise halka yansıtılmaya çalışılmaktadır.
Ak Partinin meflûç siyasi zihniyetinin eseri olarak karşımıza çıkan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığının en önemli nirengi noktalarından birisi olan ‘yolsuzluk’ iddiaları aylar öncesinden basın yayın organlarında ayyuka çıkmışken, bunun bedelinin şu anda mevcut kayyum olan Mardin Valisi tarafından belediye çalışanlarına fatura edilmeye çalışılması anlaşılır gibi değildir. Covid-19’tan kaynaklanan zor süreçte evinin rızkını çıkarmaya çalışan Büyükşehir Belediye çalışanlarının emekliye sevk edilmeye zorlanmaları son derece vahim bir tablo ortaya çıkarmaktadır.


Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev üstlenen Mardin Valisi’nin, işçileri zorunlu emekliye sevk etmekle kangrenleşmeye yüz tutmuş olan sorunlar zincirinin üstesinden gelmesi asla mümkün değildir. Bu nedenle, Büyükşehir Belediye Kayyumu Mardin Valisi’nin tarafsız hizmet anlayışıyla görevini sürdürmesini ve palyatif çözüm anlayışlı iktidar yanlısı bu yanlış tutum ve uygulamalarından bir an önce geri adım atmasını bekliyoruz.''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22