DOĞU KARADENİZDEN 15 TEMMUZDA İLK SALAYI OKUYAN HOCA MARDİN`DE....

Doğu Karadeniz`den 15 Temmuz?da İlk Sala?yı Okuyan Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam-Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu Mardin?deki Medrese Hocaları ve Öğrencileriyle Buluştu

Mardin 1.11.2017 12:51:26 0
DOĞU KARADENİZDEN 15 TEMMUZDA İLK SALAYI OKUYAN HOCA MARDİN`DE....

Doğu Karadeniz'den 15 Temmuz’da İlk Sala’yı Okuyan Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam-Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu Mardin’deki Medrese Hocaları ve Öğrencileriyle Buluştu

 

 

 15 Temmuz’da İlk Sala’yı Okuyan Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam-Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu Cuma salasını okuduktan sonra, Şakir NUHOĞLU camisinde Kur'an ziyafeti icra edip, akabinde Cuma namazını kıldırdı.

Mardin İl Müftüsü  İsmail Çiçek, program öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Vefa yalnız İstanbul’da bir semtin adı değil aslında yüreklerimizde saklı duran değerin adıdır.  Bafra’dayım. Telefon çalıyor, açıyorum. Gözlerinden öperim hocam, Allah şanını yükseltsinle başlayan muhabbet bu güne dek devam ediyor. Hacı amca zannettiğim zât, Samsun Havza’lı emekli bir hocamız. Müftüm diyor, benim bir hocam varıdı öldü. Onun seneyi devriyesi.

İstanbul’dan hafızlar getirmek istiyorum, bir cami de okumalarına izin verir misin? Septik düşünceler ağır basıyor, sorularımın hepsine cevap arıyorum. Yeni mi vefat etti sorusuna, hayır 32 yıl önce, her yıl okur ya da okuturum cevabıyla şaşırıyorum. Kararlaştırdığımız gün Ankara ve İstanbul’dan üç hocamız geliyorlar, Kerim kitabı tilavet ediyorlar. Zengin zannettiğim hocamızın durumunun da konuşması gibi halktan oluşu, insana yatırımın bir ömür karşılık getirdiği fikrini güçlendiriyor.

 

Mardin’deyim. Telefon çalıyor, yine gözlerimden öpülüyor. Ali hocamız hocama Kur’an Mardin’den de ulaşır değil mi? diyor.

İşte bu gün Abdulkadir Şehitoğlu hocamız, Ali hocamızın hocası için Kur’an tilavet etti. Rabbim okuduklarımızla amel edebilmeyi, dirilere inen kitabın bizleri yeniden diriltmesini, insana yatırım yapıp ahireti kazanabilmeyi nasip eylesin, ölülerimize rahmet kalanlarımıza hayra anahtar uzun ömürler bahşetsin” diyerek sözlerini bitirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00