DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAZ SPOR OYUNLARI BAŞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu; bu yıl düzenlenen yaz spor oyunlarına 22 ilden toplam 2 bin 200 sporcunun katıldığını ve etkinliğin Mardin`in ev sahipliğinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Polisiye Haberler 3.07.2013 22:20:32 0
DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAZ SPOR OYUNLARI BAŞLADI

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları Mardin`de  başladı. 2-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında devam edecek olan Yaz Spor Oyunları`nın açılış törenine Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil Homan ile diğer kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.


 Cumhuriyet Meydanında başlatılan kortej yürüyüşünün ardından 21 Kasım Stadyumunda yapılan açılış töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu; bu yıl düzenlenen yaz spor oyunlarına 22 ilden toplam 2 bin 200 sporcunun katıldığını ve etkinliğin Mardin`in ev sahipliğinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.


 Centilmenlik içerisinde geçeceğine inandığı oyunların Mardin`in tanıtımına katkı sağlayacağını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ise : "Bu yıl Mersin`de düzenlenen Akdeniz Oyunlarının ardından bir büyük etkinliği de Mardin`de gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını" belirtti. 

 Açılış töreninde Atatürk`ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" vecizesini hatırlatan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, yaz oyunlarına katılan sporculara hitaben: "Sizler ülkemizin geleceğisiniz, 22 farklı ilden Mardin`e spor yapmak ve sporda yarışmak için geldiniz. Yapılacak oyunlarda ve yarışmalarda kaybeden olmayacaktır. Ben hepinizin centilmen ve güzel ahlaklı birer sporcu olduğunuza inanıyorum, bu güzel ahlakınızı yapılacak yarışmalara yansıtacağınızı biliyorum" dedi ve katılan tüm sporculara başarılar diledi.
 Halk oyunları gösterisi ve yerel sanatçılarımızın verdiği konserden sonra tören sona erdi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04