``DÖVÜNMEK YERİNE DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ``

2016?nın da beklentileri karşılamadığı turizm sektöründe 2017 için planlar şimdiden yapılmaya başlandı.

Turizm 3.09.2016 19:32:24 0
``DÖVÜNMEK YERİNE DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ``

2016’nın da beklentileri karşılamadığı turizm sektöründe 2017 için planlar şimdiden yapılmaya başlandı. Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, dövünmek yerine daha çok çalışmaları gerektiğine dikkat çekerek beklentilerini açıkladı.

 

2016 sezonunda Avrupa ve Rus pazarında önemli kayıplar yaşayan turizm sektörü, umudunu 2017 sezonuna bağlarken Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, dövünmek yerine daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Geçen yıllara göre turist sayısında yarı yarıya azalma olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “2015 yılında 6 milyon turist göz önüne alınırsa, yarı yarıya yolcu kaybı sözkonusu. Yaşanabilecek en kötü turizm sezonunun tam ortasındayız. Ancak umudumuzu kaybetmiyoruz. Her ne kadar Avrupa pazarında ciddi bir kayıp yaşasak da bunun için devünmemek aksine daha çok çalışarak ve tanıtımı iyi yaparak açığı kapatmalıyız” dedi.

 

SADECE RUS PAZARINA ODAKLANMAMAK LAZIM

2017’de sadece Rus Pazarına odaklanmamak gerektiğine de dikkat çeken Başkan Demir, “Yani sadece Rus pazarına odaklı dövünüp durmak, hayıflanmak bence aynı hatayı yapmak olacaktır. Uluslararası konjonktürden en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizmde bireysel çabamız bazen yeterli olmayabilir ama bazen de çok şey ifade edebilir. Bizler bu sektörün birer parçası olarak 2017 sezonuna şimdiden hazırız olmak zorundayız. Gerek devlet teşvikleri gerek vergi indirimleri gibi uygulamalar bu sektörün ayakta kalmasına ve iyi hizmet vermeye devam etmesine olanak sağlayacaktır. Bu bağlamda devletimize de büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

 

BAYRAM TATİLİ BÜYÜK ŞANS

Önümüzdeki Kurban Bayramı’nın da turizm sektörü için büyük bir şans olduğuna da dikkat çeken Başkan Demir, “ülke olarak ciddi bir süreçten geçiyoruz. Çok zor badireler atlattık. Ülke olarak yaşadıklarımız başta turizm sektörü olmak üzere ciddi kayıplar yaşadık. Bu kayıpları şimdi telafi etme zamanı. TUrizm sektörü için önümüzdeki Kurban Bayramı ciddi bir şans. 9günlük tatil sektörde ciddi bir hareketlenmeye sebep olacak. Bu da sektörün yara sarması anlamı taşıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini en iyi şekilde değerlendirip sektör olarak rahat bir nefes almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00