DR. ENDER SARAÇ`A DOMATESLİ BEZELYELİ YAŞ PASTA

İstanbul Anadolu Yakası`nın yeni buluşma noktası Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi, önceki gün Doktor Ender Saraç`ı konuk etti.

Magazin 2.10.2018 10:44:58 0
 DR. ENDER SARAÇ`A DOMATESLİ BEZELYELİ YAŞ  PASTA

İstanbul Anadolu Yakası'nın yeni buluşma noktası Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi, önceki gün Doktor Ender Saraç'ı konuk etti. 

 

Doğum günü olan Ender Saraç’a söyleşi öncesi pastalı sürpriz yapıldı. 

 

Organizatör Banu Noyan, Saraç’ın pastasını domates, havuç, roka, bezelye ve ıspanak gibi sağlıklı besinlerle süsleterek herkesi güldürdü. 

 

Sürpriz karşısında çok şaşıran Saraç, "Doğum günüm olduğu için pasta yiyeceğim. Çünkü spor yaptığım için buna hakkım var" dedi. Saraç, pastasını alkışlar eşliğinde kestikten sonra misafirlere ikram etti. 

 

Doktor Ender Saraç, söyleşiye son dönemde gündemden düşmeyen 'şarbon' tehlikesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaparak başladı.

 

Saraç, Alzheimer, şarbon, kanserden korunmanın yolları, hızlı kilo vermenin sırları, şeker hastalarının tüketmesi gereken besinlerin yanı sıra mucize tariflerini de ilk kez Anatolium Marmara AVM ziyaretçileriyle paylaştı. 

 

İşte Ender Saraç'ın çok önemli açıklamaları: 

 

ŞARBON CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR OLAY


"Şarbon ciddiye alınması gereken bir olay. İthal etlerde şarbon yaygın. Bu yüzden bildiğiniz, güvendiğiniz yerden yerli et alın. Hatta 2-3 yıl önce dondurulmuş etleri almakta fayda var. Ancak bir ette şarbon virüsü olsa dahi çok uzun süre pişirirseniz, bakteri ölür. Bir yandan da kırmızı eti azaltmakta fayda var. Çok et yiyoruz, et fazla yemek insanı çabuk yaşlandırır."

 

2025'DE 4 KİŞİDEN 1'E ALZHEİMER OLACAK


"2025 yılında her 4 kişiden biri Alzheimer olacak. Alzheimer hastalığının genetik olduğuna inanmıyorum. GDO'lu gıdalar, ağır metaller, deodorant, diş dolguları, stress, alkol ve sigara vücuda girdiği zaman risk artıyor. Korunmak için beynimizi çalıştırmak, bulmaca çözmek, satranç oynamak, yeni bir yabancı dil öğrenmek çok önemli. Aynı zamanda mevsim dışı gıdaları az tüketmek gerekir"

KAN ŞEKERİNİ NASIL DÜŞÜRÜRÜZ?


"Şekeri düşürmek için acıbadem, krom hapları, Yahudi baklası, kekik suyu, mahlep, incir ve zeytin yaprağı tüketin. Bunlar kan şekerini düşürüyor. İncir yaprağından çay yapın günde 3 kez tüketin."

 

MS HASTALARI HIZLI KİLO VERMEYİN


"MS hastalarına hacamat yaptırmak çok iyi geliyor. Kilo vermek önemli ama asla hızlı kilo vermeyin. Hızlı kilo vermek MS'i tetikler. Yavaş yavaş ve ılık beslenin."

 

DOMUZ JELATİNİNDEN UZAK DURUN


"Yoğurdu evde mayalayın. Bir yoğurt 15 gün duramaz mümkün değil çünkü yoğurt bir canlıdır. Radyasyondan etkilenmeyen manda yoğurdunu tavsiye ediyorum. Ülkemizde yoğurtları sert tutmak için domuz jelatini kullanılıyor. Bundan uzak durun."

 

İSTANBUL'DA ASLA MİDYE YEMEYİN


"Midye deniz dibinin çöpçüsüdür. kurşun ve cıva doludur. Marmara'da Karadeniz'de midye yiyorsan, bütün Bulgar'ın Rus'un Ukraynalı'nın dışkısını, sanayi artığını yiyorsun demektir. Sadece okyanustaki midyeyi tüketin."

 

AŞURE YERKEN DİKKAT EDİN

 


"Muharrem ayındayız ve çok fazla aşure tüketiyoruz. Aşureyi abartmamak lazım. Bol tarçınla, az tüketin. Spor yaptığınız zaman bunları yemeye hakkınız oluyor. Kendinizi çok zorlamayın"

MUCİZE TARİF: KAHVELİ ACI ÇAY


Doktor Ender Saraç, Anatolium Marmara AVM ziyaretçileri hızlı kilo vermek için mucize bir tarif verdi. Bu tarifi ilk kez açıkladığını söyleyen Saraç, "Birçok hastamda denedim ve çok güzel sonuçlar aldık" dedi. 
İşte hızlı kilo verdiren kahveli acı çay tarifi: 
"Bir kaşık Türk kahvesine, bir çay kaşığı acı kırmızı pul biber, 2-3 tane zencefil ve yarım tatlı kaşığı yeşilçay ekleyin. Üzerine kaynar su dökün ve 4-5 dakika demleyin. Hızlı zayıflamayı, ödem atmayı ve yağların erimesini sağlıyor."
 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00