DR.SERVET YILDIZ AK PARTİ DEN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

07 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayı olmak üzere gerekli başvuruyu yapmak üzere 09 Şubat 2015 Tarihinde yürütmekte olduğu Mardin İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevi

Mardin 19.02.2015 22:26:42 0
DR.SERVET YILDIZ AK PARTİ DEN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

07 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayı olmak üzere  gerekli başvuruyu  yapmak üzere 09 Şubat 2015 Tarihinde yürütmekte olduğu  Mardin İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden  Dr.Servet Yıldız,25.Dönem Milletvekilliği Aday adaylık başvurusunu İl Başkanı Bahattin Uncu'ya sundu.

07 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı.Ak Parti Mardin İl başkanı Bahattin UNCU'ya evraklarını teslim eden Dr.Servet Yıldız , burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:''

Bugün itibariyle aday adaylık başvurumu Ak Parti Mardin il Başkanlığı’na yaptım.

Bu başvuru benim için yalnızca milletvekilliği adaylık başvurusu değil, yüreğinde Mardin sevdası taşıyan bir memleket evladı olarak, güzide ve değerli insanımızın iyilik dolu, temizyüreğine yapılmış içten, samimi bir başvurudur.

Dünyaya gür sesiyle insanlığı öğreten, ülkemizde insanımıza hak ettiği değeri vermek için yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci gibi, çalışmaların yanında, eğitim, sağlık, adalet, ulaşım, sanayi, gibi ülke ve insanımızın kalkınmasında önemli rol oynayan alanlarda cumhuriyet tarihinin en önemli çalışmalarına imza atan Adalet ve Kalkınma partisi çatısı altında mecliste Mardin’imizin vekili olarak bulunmak niyetiyle bu adımı atmış bulunmaktayım.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız sayın Ahmet DAVUTOĞLU başta olmak üzere Ak Parti’nin  her bir kıymetli üyesinin bu ülke için beslediği sevda ve yaptığı fedakarlıkların çıktığım bu yolda beni yüreklendirdiğini belirtmek isterim.

Hedefim Ak Partinin yüklendiğimisyon ile dünyada güçlü bir ses haline getirdiği Yeni ve Güçlü Türkiye’de, Yeni ve Güçlü Mardin düşüncesiyle; havası, suyu, taşı, toprağı ve güzide insanı ile sahip olunabilecek bütün güzelliklerin bulunduğu güzel Mardin’imizi, memleketimizin ve insanımızın sorunlarını yakından bilen bir evladı olarak fikir ve çalışmalarımla, şimdiye kadar doktor olarak mensubu bulunduğum sağlık alanının yanında diğer alanlarda yapacağım çalışmalarla Yeni ve Güçlü Mardin haline gelmesine katkıda bulunmaktır.

Başka ülke ve şehirlerde bulunduğum süre içerisinde hiçbir yerde bulamadığım o güzel Mardin kokusunu duymak ve doyasıya yaşamak için döndüğüm, doğduğum topraklara,sevdasına yenildiğim ve tatminsiz bir ruh haliyle hep daha iyisini hak ettiğine inandığım, dinlerin ve dillerin kardeşliğinin en güzel örneği olan sevgi şehri Mardin’imizi taşınabilecek en üst seviyeye taşımak, insanımıza hakettiği değeri görmesinde katkıda bulunmak, hükümetimizin büyükşehir olarak layık gördüğü şehrimizi bir dünya şehri haline getirmek için buradayım.

Hemşerilerimin vereceği vekaleti layıkıyla taşıyabileceğime, memleketime olan sevdama ve yaptıklarımdan yola çıkarak yapabileceklerime olan inancımdan dolayı Mardinli hemşerilerimin huzurundayım.

Niyetim halis, hedefim büyük, Yaradan’a inancım tam. Mevlam nasip ederse bu hedeflerimi Ak Parti çatısı altında gerçekleştirmek ve memleketimize hizmet uğrunda çıktığım bu yolda  Yüce Yaradan’ın hayırlısı ile tüm yolları açması ve muvaffakiyet nasip etmesi dileklerimle bu başvurunun ülkemiz, partimiz ve Mardin’e hayırlı olması temennilerimle tüm Mardinli hemşerilerime saygılarımı sunar, milletvekilliğine talip olan diğer aday adaylarına başarılar dilerim.

Dr. Servet YILDIZ Kimdir?

1977 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlkokulu 8 yaşında başarıyla bitirdi.Ortaokulu ve liseyi Kızıltepe de tamamladı. Sırasıyla sosyal bilimler bölümü, ingilizce işletme bölümü ve Tıp fakültesini kazandı. Tıp eğitimine Kazakistan'da başladı ve orada bulunduğu süre içerisinde Öğrenci Başkan yardımcılığı da yaparak birçok sosyal faaliyetin içinde bulundu.Tıp eğitimine Konya Selçuk Üniversitesi’nde devam edip buradan mezun oldu. Karadeniz’in ücra bir kasabasına doktor olarak atandı. İlçeye gitmek için saatlerce yol alınan ve özellikle yoğun kış şartlarında ilçeye ulaşılamayan 6000 nüfuslu kasabanın ve civardaki tüm kasabaların tek doktoru olarak görev yaptı. Tedavinin ikinci basamağı olan ilaç sorununu tüm zorluklarına rağmen kasabaya ecza dolabı açarak çözdü. 2009 yılında sağlık bakanlığı tarafından Yılın doktoru unvanını aldı ve takdirname ile taltif edildi. Karadeniz'deki dört yıllık başarılı hizmetinin ardından sevdalı olduğu memleketi Mardin’e tayin istedi. il sağlık müdür yardımcısı olarak hizmet ettiği Mardin’de memuriyetinden dolayı aktif siyasette bulunamayan Servet YILDIZ Mardin’i hakettiği yere taşıyacak kişilerden biri olarak aktif siyasi hayata geçmek için Sağlık Müdür yardımcılığı görevinden istifa etti. İyi düzeyde Arapça, Kürtçe, Kazakça, orta düzeyde Rusça, İngilizce ve Türk Lehçelerini bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04