Ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Bölge Komitesi Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor.
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi 63. Bölge Komitesi Toplantısı’nı 16-19 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir Çeşme’de düzenliyor. Organizasyonunu ve ev sahipliğini T.C. Sağlık Bakanlığının yapacağı toplantıya DSÖ Avrupa Bölgesi’ne üye ülkelerin Sağlık Bakanları ve üst düzey yetkililerin yanı sıra DSÖ, UNİCEF, UNFPA gibi uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılacak.
Toplantı, “Herkes için Sağlık: Daha iyi bir dünya için yeni yollar” temasıyla EXPO 2020 için aday olan İzmir`de düzenlenen en önemli etkinliklerden birisi olma özelliğini taşıyor.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Komitenin Başkanlığını yürüteceği 63. Bölge Toplantısı’nda, ulusal ve bölgesel düzeyde halk sağlığı sorunları ile mücadele etmek için Avrupa Bölgesi’ni kapsayacak strateji ve eylem planları görüşülecek.
4 gün sürecek olan toplantıda ele alınacak başlıca konular arasında, DSÖ Avrupa Bölgesi’nin “Herkes için Sağlık” vizyonunun bir parçası olan Sağlık 2020 Belgesi’nin izleme ve değerlendirme çerçevesi yer almaktadır. Herkes için sağlığın iyileştirilmesi ve sağlıkta eşitsizliklerin azaltılmasını hedefleyen Sağlık 2020 Belgesi’nin önemli bir parçasını oluşturan 2014-2020 Avrupa Ruh Sağlığı Eylem Planı görüşülecektir. Ayrıca toplantıda DSÖ reformu, kızamık ve kızamıkçığın eliminasyonu ile ilgili son durum, insani ve sağlık acil durumlarına hazırlıklılık teknik uzmanlık ofisi kurulması gibi önemli konular da ele alınacaktır.
Ülkemizde yürütülmekte olan “çok sektörlü sağlık sorumluluğunun güçlendirilmesi” çalışmaları ile “Çocuk İzlem Merkezleri” ne ilişkin başarılı uygulamalar, toplantı kapsamında yapılacak teknik brifingler sırasında katılımcılara aktarılacak.
Toplantı Bugün saat 09:00’da başladı.Saat 10:45’de Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu ve DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab’ın katılacakları bir basın toplantısı gerçekleştireceği öğrenildi.
ARTUKŞLU HABER AJANSI-İZMİR
9549,89%1,94
34,53% 0,16
35,98% -0,69
2997,66% 1,21
5006,70% 1,01