DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL;'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALI'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM 'de düzenlediği basın toplantısında en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

30.01.2024 15:47:00 0
DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL;

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini belirterek, "Yerel seçimin yaklaştığı bu süreçte bahsettiğimiz kesimlere en az 5 bin lira seyyanen zam yapılmalı ancak seyyanen zam herkese eşit değil, maaş farklarını daraltacak şekilde yapılmalı." dedi.

 

DSP Genel Başkanı Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının çok detaylı ve derinlemesine bir soruşturmaya muhtaç olduğunu belirterek, soruşturma sonucunun dünya kamuoyu ile paylaşılması ve terör örgütü hamilerine en büyük cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.
 

DSP'nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik çalışmalarını seçim takvimine uygun sürdürdüğünü dile getiren Aksakal, başta büyükşehirler olmak üzere, bin 393 seçim çevresinin tamamında belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyesi adaylarını belirlemeye devam ettiklerini belirtti.

 

- "En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı"

 

Memurlara yapılan seyyanen zammın memnuniyet verici olduğunu ancak çalışan ile emekli memur maaşları arasında ciddi bir fark oluştuğunu aktaran Aksakal, "45 bin lira olan bir çalışanın maaşı, emeklilikte 19-20 bin seviyesine düşüyor. Bu şekilde çalışan bir memur da emekliliği ertelemeyi tercih ediyor. Bu da devletimize kıdem tazminatı konusunda çok sıkıntı yaratacaktır." dedi.

DSP'nin konuya ilişkin tekliflerini paylaşan Aksakal, "Teklifimiz, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasıdır. Yerel seçimin yaklaştığı bu süreçte bahsettiğimiz kesimlere en az 5 bin lira seyyanen zam yapılmalı ancak seyyanen zam herkese eşit değil, maaş farklarını daraltacak şekilde yapılmalı." diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Aksakal, olağanüstü gelişmeler dışında faiz artışlarının da yapılmaması gerektiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz indirimlerine de Eylül 2024'ten sonra başlaması görüşünde olduklarını kaydetti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19