Düğün Fotoğrafçılığında Natürel Akım

Son yıllarda evliliğe adım atmaya hazırlanan çoğu çift, eskiden olduğu gibi stüdyoya girip saatlerce spot altında poz vermiyor.

Türk Dünyasından Haberler 28.01.2015 12:47:06 0
Düğün Fotoğrafçılığında Natürel Akım

Son yıllarda evliliğe adım atmaya hazırlanan çoğu çift, eskiden olduğu gibi stüdyoya girip saatlerce spot altında poz vermiyor. Artık çağımızın ruhuna uygun, daha doğal ya da sanatsalkonseptlerle çekilen düğün fotoğrafları daha fazla rağbet görüyor. Natürel düğün fotoğrafları ve yükselen diğer fotoğraf çekim trendleriyle ilgili olarak, 12 yıldır  moda, sanat ve natürel düğün fotoğrafları konusunda profesyonel çalışmalar yapan Evren Şumlu’dan bilgi aldık.

“Natürel çekimlerde müthiş kareler elde edebiliyoruz”

Natürel düğün fotoğraf çekimi, 2000 yıllarının başında ilk defa ABD’de ortaya çıkan bir akım… Ülkemizde ise bu tarz çekimler dijital fotoğrafın 2007’de yayılmaya başlamasıyla birlikte gelişmeye başladı. Natural çekimlerde çiftler kendilerini dış mekânda ve doğada çok daha rahat, huzurlu ve özgür hissediyor ve bu da çekilen karelere yansıyor. Müthiş renkli fotoğraflar elde etme şansı doğuyor.

Çekim yaparken, hem profesyonel bakış açımızla önerilerimizi sunuyor hem de çifltlerimizin görüşünü alıyoruz. Çiftlerimizin isteklerine göre sanatsal moda kareleri veya tamamen  doğal tarzlarda çekimler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca PC’de (photoshop) yaptığımız düzenlemelerle birlikte istenen arka plan unsurlarını fotoğrafa ekleyebiliyoruz. Böylece çiftlerin hayal dünyasını yansıtan fantastik kareler ortaya çıkıyor.

“Trash the dress ,  Save the date” gibi bir çok farklı türde çekimler gerçekleştiriliyor.”

Hep aynı konseptte çekim yapmak bir süre sonra tıkanmaya neden olabiliyor. Gündem sürekli değişiyor ve ülke olarak da biz aslında çılgınlığı seviyoruz.  ‘Trash the dress ve Save the date’çekimleri de bunların yansımaları aslında.  İlerleyen günlerde çok ilgi görecek bir akımın öncüsü olmak niyetindeyiz Naturel Wedding Photography olarak.

“Ünlülerin fotoğraflarını çekmek daha kolay.”

Celebrity (ünlü) kişiler fotoğraf ve kameraya alışkın oldukları için açıları ve duruşları iyi biliyorlar ve rahatlar. Gelin ve damat çiftlerimize gelince, çekim esnasında kısıtlı vakitleri olduğu için stresli oluyorlar. Burada iş bize düşüyor. Çiftlerimizin gülüp rahatlamaları için fotoğraf çekimini bir  stand up showa dönüştürüyoruz neredeyse. Kahkahalar atılıyor ve nihayet rahatlamayla birlikte ortaya çok sıcak natürel fotoğraflar çıkıyor.

“Çiftler, fotoğrafı bir aşk olarak gören fotoğrafçıyla çalışmalı.”

Çiftlerimiz kendi ekonomik seviyelerine göre en uygun fotoğrafçıyı arıyorlar. Bana göre en önemli husus, kendi enerjileriyle uyacak kendilerine samimi gelen, fotoğrafı bir aşk olarak yaşayan fotoğrafçıyı seçmeliler. Ticari boyutu bir kenara bırakın, yaptığınız işin içinde aşk oldu mu keyfine doyum olmaz ve ortaya çıkan sonuç ister istemez bu aşkın meyvesi olacaktır.

Diğer bir husus ise, fotoğrafçının çiftin tarzını ve isteklerini doğru anlayıp doğru aktarabiliyor olması. Çünkü bu onların büyük günü ve bizim de bu bakış açısından yola çıkarak oluşturduğumuz sloganımız bunu yansıtıyor: Burada başrol oyuncusu sizsiniz!

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69