DUHOK VALİSİNDEN TÜRK İŞ ADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

Mersin?den TISİAD heyetini kabul eden Duhok Valisi Farhad Ameen Atrushı, ?Duhok?ta çok büyük iş fırsatları var, TISİAD kapıyı açmışken, gelin değerlendirin? çağrısı yaptı.

19.05.2015 15:22:04 0
DUHOK VALİSİNDEN TÜRK İŞ ADAMLARINA YATIRIM  ÇAĞRISI

Mersin’den TISİAD heyetini kabul eden Duhok Valisi Farhad Ameen Atrushı, “Duhok’ta çok büyük iş fırsatları var, TISİAD kapıyı açmışken, gelin değerlendirin” çağrısı yaptı.

 

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi ve üyelerinin, Irak’a yönelik 4 günlük iş gezisi kapsamında heyetinin Irak’a yönelik iş gezisinin 4’üncü gününde; Duhok Valisi Farhad Ameen Atrushı’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete; TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, TISİAD Duhok Temsilcisi Sekvan Aban, yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

 

“BU BULUŞMA BÜYÜK ŞANS”

 

“Biz hep; Türkiye’de ki bir vilayetin işadamları ile bir araya gelmek istiyorduk ama TISİAD vasıtasıyla Türkiye’nin her tarafından işadamları ile buluştuk bu bizim için büyük bir şans oldu” diyen Vali Atrushı, “Şuan da sıkıntı içerisindeyiz ama bunları aşacağız” dedi.

Türkiye ile eski ve derin ilişkilere sahip olunduğunu bildiren Vali Atrush, “Duhok vilayeti olarak Türkiye’ye çok yakınız ve bu nedenle de Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Bu anlamda burada iş yapmanızı temenni ediyoruz. Duhok, ülkenin en zengin illerinden biri olup, en zengin petrol yataklarına sahiptir. Yatırım da iş insanlarına da önemli destekler sunulmaktadır. Gelişmişlikte diğer illeri kıyaslayacak olursak Duhok’ta, yatırımcılar için daha fazla fırsatlar olduğunu söyleyebiliriz. Irak’ın dışa açılan deniz kapısı Basra’dır ancak karadaki liman ve dünyaya açılan kapı ise Duhok’tur. Irak çapında bir dağıtım merkezine dönüşen Duhok’a gelecek olan bir yatırımcı için kanunlar çerçevesinde yardımlar yapılırken, valilik olarak biz de imkanlarımızı seferber ediyoruz. Duhok’ta çok büyük iş fırsatları var, TISİAD kapıyı açmışken, gelin değerlendirin. Kürdistan’da yatırım yapacak olan işadamlarının sizin referanslarınız ile gelmesi bizim için önemi. Onlara öncelik verebilir ve giriş-çıkışta da öncelik sağlayabiliriz” diye konuştu.

“İŞADAMLARINA GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLANSIN”

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise farklı sektörlerden işadamlarının üyesi olduğu derneğin, Türkiye ile Irak arasında ilişkilerin gelişmesinde her alanda köprü görev görmek için çalıştıklarını söyledi. Bölge yönetici, idareci ve iş insanlarını Türkiye’de ağırlamak istediklerini de dile getiren Başkan Kılıç, ayrıca TISİAD üyelerinin bölgeye gelişinde İbrahim Halil Sınır Kapısı’nda geçiş üstünlüğü ve kolaylığı sağlanması için de destek istedi. Körfez ülkelerine 1990’dan önce Irak’tan yapılan transit ticaret imkanlarının tekrar açılmasını istediklerini de belirten Kılıç, öte yandan Irak ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerin gelişmesinde de öncü olmak istediklerini aktardı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DUHOK


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,66% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2401,09% -1,38
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72