DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MARDİN`DE TÖRENLERLE KUTLANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Dünya Çevre Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı?nda yapılan programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman?ın yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler v

Mardin 28.05.2017 08:32:34 0
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MARDİN`DE TÖRENLERLE KUTLANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Dünya Çevre Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda yapılan programa  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Belediyelerin çevre ile ilgili yaptığı çalışmalar da sergilendi.

 

Törende  bir açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir  Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Yaman, “Çevre Günü’nü öğrencilerimizle birlikte kutlamaktan dolayı çok mutluyuz.  Çocuklarımız kurumlar sayesinde çevre konusunda hassasiyet sahibi olmaktadır. Yavrularımızın çevre bilincine ulaşması ve biz büyüklere de bunu aşılaması çok önemlidir.  Daha çevreci ve daha bilinçli bir Mardin için mesai arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışmaktayız. Amacımız gelecek nesillerimizin nefes alabilecekleri alanların ortaya çıkmasıdır” dedi.

 

Belediye olarak özellikle parklar konusunda projeleri önemsediklerini ileten Yaman, “Kurum olarak gerek hazine alanlarına ve belediye arazilerine park yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu nedenle il genelinde parklar konusunda atılım gerçekleştirdik. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüz Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte de “Okullar Hayat Bulsun” Projesini hayata geçirmek adına sözleşmelerimizi yaptık. Bundan sonra okullarımızın bahçeleri çevreye duyarlı ve çocuklarımızın vakit geçirebileceği alanlar olacak. Bundan sonra çevre konusunda dünyanın daha yaşanabilir olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından ilkokullar arasında çevre konusunda yapılan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04