Dünya Doktorları Derneği’nden önemli çağrı: Yaşadığımız topluma karşı daha sorumlu olmalıyız!

Doğal afet ve insani krizlerden etkilenen insanların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten Dünya Doktorları Derneği, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla önemli bir çağrıda bulundu.

Gündem 4.12.2020 15:18:00 0
Dünya Doktorları Derneği’nden önemli çağrı: Yaşadığımız topluma karşı daha sorumlu olmalıyız!

Doğal afet ve insani krizlerden etkilenen insanların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten Dünya Doktorları Derneği, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla önemli bir çağrıda bulundu. Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin “Bireyleri yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; tüm kişi ve kurumların bir arada hareket etmesi gerekiyor” dedi.

 

Dünya Doktorları Derneği (DDD) 1985 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla başlattığı 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı. Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede Dünya Gönüllüler Günü’nün kutlandığı bilgisini verirken “Gönüllülüğün teşvik edilmesi ve bireyleri yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; tüm kişi ve kurumların bir arada hareket etmesi gerekiyor” dedi.

 

DDD ‘Doctors of the World’ ağının bir üyesi

 

Dünya Doktorları Derneği’nin gönüllü bir yardım kuruluşu olduğunu belirten Bilgin “DDD, doğal afet ve insani krizlerden etkilenen insanların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli alanlarda çalışmalar gerçekleştirmek amacı ile 2015 yılında kuruldu. Ulusal ve uluslararası insani yardım kuruluşları ile koordineli projeler yürütüyor, profesyonel ve gönüllü ekipleri ile krizlere müdahale edip sağlık hizmetlerine erişimi arttırmak amacı ile çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Dünya Doktorları Derneği’nin sağlık eğitimi, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, sağlık kuruluşlarının güçlendirilmesi, koruyucu sağlık hizmetleri gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini söyleyen Bilgin, DDD’nin sağlık alanında faaliyet gösteren ve 16 ülkede kurulu uluslararası bir insani yardım ağı olan Doctors of the World ağının bir üyesi olduğu bilgisini verdi.

 

“Pandemide gönüllülüğün değeri daha iyi anlaşıldı”

 

Hakan Bilgin, insan haklarının etkin şekilde korunmasını sağlamak, toplu halde yaşayan ve maddi olanağı olmayan şahıslara sağlık hizmeti sunmak, mültecilerin, vatansızların, sığınmacıların ülkelerinde koruma bulamayanların evrensel ve etkili bir şekilde tedavi olabilmeleri gibi amaçlarla faaliyet gösterdiklerini anlattı. Bilgin “Özellikle COVID-19 döneminde yardım, dayanışma ve gönüllüğün değeri bir kez daha anlaşıldı” diyerek 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı.

 

DDD Türkiye ve Suriye’de mültecilere destek oluyor

 

Dünya Doktorları Derneği, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Biriminin finansmanı ile Türkiye’de ve Suriye’de mülteci ve sığınmacılara yardımcı oluyor. Dernek ayrıca İstanbul, İzmir ve Hatay’da Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Merkezlerinin yanı sıra Zeytindalı Barış Bölgesi’nde birinci basamak sağlık hizmetleri ve psikososyal destek hizmetleri faaliyetlerini yürütüyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52