Dünya Şampiyonasındaki İlk Madalya Çankaya`dan

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Fransa`da düzenlenen Dünya Engelliler Atletizm Şampiyonası`nda madalya kazanan Semih Deniz'in başarısını basın mensuplarıyla paylaştı.

Spor 1.08.2013 13:53:42 0
Dünya Şampiyonasındaki İlk Madalya  Çankaya`dan

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Fransa`da düzenlenen Dünya Engelliler Atletizm Şampiyonası`nda madalya kazanan Semih Deniz’in başarısını basın mensuplarıyla paylaştı.

Görme engelli milli sporcu Semih Deniz, kategorisinde bronz madalya alarak Türkiye’ye, Dünya Şampiyonasındaki ilk madalyayı kazandırdı.

Haftalık basın toplantısında, Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’ye ilk madalyayı kazandıran Semih Deniz’le basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Bülent Tanık, “Kazanmış olduğu bronz madalya, ülkemize kazandırdığı ilk madalya, kendisini kutluyorum.” dedi. Basın toplantısında ayrıca aynı şampiyonaya katılan ancak bir talihsizlik yaşayan Milli Atlet Zülfikar Süre de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl da Hollanda’da düzenlenen Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran Semih Deniz’in, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün yetiştirdiği başarılı sporculardan biri olduğunu kaydeden Tanık, belediyelerin amatör spor dallarına verdiği desteğin sürmesi için şu günlerde Cumhurbaşkanı’nın onayında bekleyen Torba Yasa’nın yeniden gözden geçirilmesi dileğinde bulundu.

YENİ YASA SPORU DESTEKLEMİYOR

Yapılan yeni yasal düzenlemedeki mali kısıtlamaların, belediyelerin hentbol, voleybol, basketbol, atletizm gibi spor dallarına verdiği desteğe, önemli bir engel oluşturduğunu ifade eden Başkan Tanık, “Biz amatör spor dallarının gelişmesi, Türk sporuna yetenekli ve nitelikli sporcuların kazandırılması için her yıl 5 milyon civarında destekte bulunuyoruz. Yeni düzenleme ile belediyelerin spor kulüplerine desteği binde 7 ve binde 12 şeklinde olacak. Bu şartlar altında binde 7 ile 680 bin TL, binde 12 ile de 1 milyonun üzerinde bir miktarda desteğimiz söz konusu olacak. Spor kulüpleri, sezon ortasında karşılaştıkları bu yasa ile sporcularına verdikleri sözü ve gerekli mali giderleri karşılamakta güçlük çekmişlerdir. Yasaya en azından ek bir madde ile bir yıllık adaptasyon süresi tanınsaydı, bu güçlük zamanla aşılabilirdi.” şeklinde konuştu.

Çankaya Anka Spor Kulübü ve Çankaya Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü’nün Türk sporuna başarılı sporcular kazandırmak için ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Tanık, Avrupa Yerel Özerklik Şartı’na göre belediyelerin bütçelerini oluştururken, amatör spor dallarına vereceği desteğinin de kendilerinin belirlemeleri gerektiğini vurguladı. Amatör spor dallarına destek vermenin belediyelerin temel görevi olduğunu belirten Tanık, yeni düzenlenmeyle yerel yönetimlerin elinin kolunun bağlandığını dile getirdi. 

DİSİPLİNLİ ÇALIŞTI MADALYAYI KAZANDI


Çankaya Belediyesi’nin verdiği destekle Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Semih Deniz başarısının ardında ailesinin ve Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün olduğunu söyledi. Deniz, “Fransa’da bayrağımızın göndere çekilip İstiklal Marşımızın okunmasıyla Türkiye’ye kazandırdığım başarının gururunu hissettim. 2016 yılında gerçekleşecek olimpiyatlarda da aynı duyguyu yaşamak ve yaşatmak için çalışacağım.” dedi.

Bursa’da yaşayan ailesinden uzakta tüm gününü atletizme ayıran Semih Deniz, Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin Dikmen Sporcu Gençlik Merkezi’nde kalıyor. Deniz başarısının her gün sabahın erken saatlerinde başladığı antrenmanlarına, Çankaya Belediyesi`nin kendisine sağladığı olanaklara ve disiplinli çalışmasına bağlı olduğunu söyleyerek, kendisi ve diğer engelli atletlere verilen desteğin artarak sürmesini istedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/ÇANKAYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04