DÜNYADAN 28 BİLİM İNSANI 14. VERTİGO PRATİK YAKLAŞIM TOPLANTISINDA BULUŞTU

Bayındır Sağlık Grubu’nun tescilli markası ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ adını taşıyan toplantı serisinin 14’üncüsü Çeşme’de gerçekleştirildi.

Sağlık 30.05.2022 20:57:00 0
DÜNYADAN 28 BİLİM İNSANI 14. VERTİGO PRATİK YAKLAŞIM TOPLANTISINDA BULUŞTU

Türkiye İş Bankası grup şirketleri arasında yer alan Bayındır Sağlık Grubu’nun tescilli markası ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ adını taşıyan toplantı serisinin 14’üncüsü Çeşme’de gerçekleştirildi.

 

Bayındır Sağlık Grubu ile Uluslararası Vertigo Derneği’nin desteği ile düzenlenen 14. Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantısına, vertigo konusunda uzman yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim insanı katıldı.

 

Kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra tıbbi etiğe ve bilimsel çalışmalara da önem veren Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Bayındır Sağlık Grubu, denge ve denge hastalıkları alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

İç kulakta bulunan vestibüler (denge) sistemdeki hastalıklara bağlı ortaya çıkan ve denge bozukluğuna neden olarak gündelik hayatı etkileyen vertigo konusunda, birikime sahip bilim insanlarının bir araya geldiği 14. Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantısı,  27-28 Mayıs tarihlerinde Çeşme’de gerçekleştirildi.

 

KURSLAR İLE ZENGİNLEŞTİRİLEN İÇERİK

Türkiye’de ve dünyada vestibüler tıp alanında önemli rollere sahip 28 bilim insanının bir araya geldiği toplantıda, konferans ve panellerin yanı sıra, özellikle vertigo tanısı pratiğinde kullanılan uygulamaların olduğu kurslar da düzenlendi.

200 kişinin katıldığı 14. Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantısının konuk ülkesi Hindistan’dı. Hindistan toplantıya 50 delegesi ile katıldı.

 

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü M. Tankut Tabak yaptığı açılış konuşmasında, “Bayındır Sağlık Grubu olarak tıbbi etiğe, kaliteye ve bilime oldukça önem veriyoruz. Bu doğrultuda taşıdığımız sorumluluk bilinciyle ve özveriyle çalışmalar yürütüyoruz. Tescilli Vertigoya Pratik Yaklaşım markamız da bu çalışmalarımızdan sadece biri... Ülkemizde ve dünyada vestibüler tıp alanında klinik çalışmaları ile öne çıkan 28 bilim insanının, değerli deneyimlerini sizlerle paylaşma noktasında büyük emek harcayan Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

VERTİGO KONUSUNDA GÜNCELLEME FIRSATI YAKALANDI

Pandemi ile geçen son 2 yılın ardından yeniden yüz yüze yapılan toplantıda bir arada gelinmesinden dolayı mutlu olduğunu aktararak sözlerine başlayan Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, şu şekilde devam etti: “Tıpkı son 6 toplantımızda olduğu gibi bu kez de dünyada vestibüler tıp konusunda öne çıkan yabancı konuklarımızı da toplantımıza davet ettik. Ayrıca Hindistan’da vestibüler çalışmaları ile dikkat çeken 11 bilim insanı da aramızdaydı. Hastalık tanısının irdelenmesi ve güncel tedavi şekillerinin paylaşılması amacıyla rutin olarak düzenlediğimiz Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantısının tüm katılımcılar için vertigo konusunda bir güncelleme olduğuna inanıyorum.”

 

VERTİGO, BİR HASTALIK DEĞİL BULGUDUR

Vertigo bir hastalık değil, hastalık bulgusu olduğunu bir kez daha vurgulayan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, Hastalar baş dönmesi ve dengesizlik sebebiyle normal bir hayat süremiyor ve yaşamdan soyutlanıp pasif kaldıkça yaşanan şikâyetler daha da şiddetlenerek artıyor. Hastaların denge sorunları konusunda irdelenmesi ve teşhis konulması ise oldukça uzun bir süre alıyor. Günümüz hastane koşullarında teşhis, tanı ve tedavi sürecinde baş dönmesi şikayeti olan hastalara hak ettikleri zaman ayrılamıyor. Zor bir konu olması, karmaşık yapısı doktor ve sağlık personelinin zaman yaratıp, ilgi duyup üzerinde durmamasından dolayı denge sistemiyle ilgilenen kişi sayısı hem dünyada hem de Türkiye’de çok az. Bu nedenle gelenekselleşen Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantılarımız büyük önem taşıyor” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.8° / 9.2°
  • BIST 100

    9209,58%1,97
  • DOLAR

    34,54% 0,24
  • EURO

    36,46% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2961,34% 0,90
  • Ç. ALTIN

    4965,45% 0,74