DÜNYANIN EN UZUN ADAM YEŞİLLİ`DE AĞAÇ DİKTİ

Yeşilli Belediyesi tarafından düzenlenen "Haydi Ağaç Dikmeye" Kampanyası kapsamında Fidan dikim etkinliğine katılan Dünyanın En uzun adamı Sultan Kösen ağaç dikti.

17.03.2015 20:05:53 0
DÜNYANIN EN UZUN ADAM YEŞİLLİ`DE AĞAÇ DİKTİ

Yeşilli Belediyesi tarafından düzenlenen "Haydi Ağaç Dikmeye" Kampanyası kapsamında Fidan dikim etkinliğine katılan Dünyanın En uzun adamı Sultan Kösen ağaç dikti.

Yeşilli Belediyesi tarafından düzenlenen ''Haydi Aüğaç Dikmeye'' kampanya Törenine Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Başsavcı Mehmet Özel, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Bülent Koç, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir,Ak Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve İl Yönetimi ve  davetliler katıldı.

Mardin’in yeşil ilçesi, Yeşilli Belediyesi tarafından organize edielen Ağaç Bayramı ve Ağaç Dikme töreni etkinliklerine yeşilli halkının yanı sıra İl protokolünden çok sayıda katılım oldu. Yeşilli halkı ile tek tek tokalaşan Vali Ömer Faruk Koçak'a vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Vali Koçak,Yeşillili vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in yapmış olduğu konuşmanın ardından okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri Vali Koçak ve protokol üyeleri tarafından verildi.

    Ödül töreninin ardından çiftçilere fidan dağıtımı yapılarak yeni mezarlık ve ilçenin çeşitli yerlerinde protokol üyeleri ve ilçe halkı tarafından fidan dikimi yapıldı.

     Özgecan Aslan’ın anısına dikilecek olan fidanı kendi elleri ile diken Vali Koçak, fidan dikmeye çalışan diğer çocuklara da yardım ederek kürekle fidanlara toprak attı. Aynı zamanda fidan dikimine Dünyanın en uzun boylu insanı Sultan Kösen’de katılarak tek eli ile tutuğu kürekle fidanlara toprak attı.

Dünyanın En Uzun adamı Sultan Kösen'e de Yeşillili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40