Dünyaya Yerli Trafo ve Elektronik Ürün Satan Türk Markası

Demiryollarından havalimanlarına, hastanelerden fabrikalara 6 kıtada 60 ülkede dev projelere imza atan Elektra Elektronik, fabrika kapasitesini ikiye katlıyor.

Tanıtım Yazısı 12.08.2019 10:19:40 0
Dünyaya Yerli Trafo ve Elektronik Ürün Satan Türk Markası

Demiryollarından havalimanlarına, hastanelerden fabrikalara 6 kıtada 60 ülkede dev projelere imza atan Elektra Elektronik, fabrika kapasitesini ikiye katlıyor

 

 

 

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, tamamen yerli sermayeyle üretilen trafo ve elektronik ürünleriyle 6 kıtada 60 ülkede dev projelere yüksek katma değer sağlıyor. Yurt içinde İstanbul Yeni Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, TCDD’nin anahat ve hızlı tren projeleri, Marmaray ve şehir hastanelerinde ürünleri bulunan Elektra Elektronik, yurt dışında ise Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi projelerdeki ürünleri ile öne çıkıyor. Son 3 yılda yerli ve yabancı demiryolları projeleri kapsamında istasyonlarda enerji kalitesi çözümleri sağlayarak önemli bir sıçrama yaşayan ve büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkaran Elektra Elektronik, 2018 yılında ise bir önceki yıla oranla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdi. Çin’e elektronik ürün satabilen ender Türk firmaları arasında yer alan Elektra Elektronik’in Çin’de ve Amerika’da satış ofisi, Almanya’da ise şirketi bulunuyor. 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden şirket, İstanbul Esenyurt’taki mevcut fabrikasının kapasitesini iki katına çıkaracak bir yatırım hayata geçiriyor. 40 yıldır yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla ürünlerinin tasarım, mühendislik ve üretimini kendi bünyesinde gerçekleştiren şirket, 2020 yılında ise “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” olma sürecini başlatmayı hedefliyor.

 

 

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması olan Elektra Elektronik, yurt içinde ve yurt dışında inşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik ve denizcilik gibi pek çok farklı sektörde ileri teknoloji ürünleriyle öne çıkıyor. 6 kıtada 60 ülkede konumlanan dev projelerde tamamen yerli sermayeyle üretilen trafo ve elektronik ürünleriyle rol alan Elektra Elektronik; Türkiye’de İstanbul Yeni Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, TCDD’nin anahat ve hızlı tren projeleri, Marmaray ve şehir hastaneleri gibi referans projeleri ile dikkat çekiyor. Çin ve Amerika’da satış ofisi, Almanya’da ise şirketi bulunan Elektra Elektronik; yeni nesil ürünleriyle Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi global projelerde de önemli bir oyuncu konumunda.

 

Çin’e tamamı yerli sermayeyle üretilen elektronik ürün satıyor

Çin’e elektronik ürün satışı gerçekleştiren ender Türk firmaları arasında yer aldıklarını vurgulayan Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, ayrıca Türkiye’de trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma olduklarının altını çizdi. 2016 yılından bu yana yerli ve yabancı demiryolları projeleri kapsamında istasyonlarda enerji kalitesi çözümleri gerçekleştirerek önemli bir sıçrama yaşadıklarını belirten Armağan Şakar, “Bu projelerin de etkisiyle son 3 yılda şirketimizin büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkardık. 2018 yılında ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdik” dedi.

 

Demiryolları projelerinde iddialı

Çin’de özellikle demiryolları projelerinde kullanılan ürünleri ile öne çıktıklarını söyleyen Şakar, “Elektra Elektronik’in yerli demiryolu referans projeleri arasında ise Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı, İZMİR Selçuk-Çamlık hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA (Samsun-Kalın) hattı, BAME(Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, BAŞKENT RAY hattı (AT), Ankara Kuzey Sincan hattı ve Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi, Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları ve Kayseri-Sivas -Çetinkaya GSM-R hattı bulunuyor” diye konuştu.

 

 

2020’de Ar-Ge Merkezi olmaya hazırlanıyor

Elektronik sektöründe 40 yıla ulaşan tecrübeye sahip bir firma olduklarını belirten Şakar, ürünlerinin tasarım, mühendislik ve üretimini kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Güçlü Ar-Ge çalışmaları sonucunda trafo,reaktör ve elektronik ürün sektöründe ilklere ve öncü ürünlere imza attıklarını bildiren Şakar, 2020 yılında ise “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” olma sürecini başlatmayı hedeflediklerini açıkladı. Teknik bilgi yetkinliğinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında bilinirliği yüksek bir marka olmalarının etkisiyle büyük ve prestijli projelerde tercih edildiklerini söyleyen Şakar, sözlerine şöyle devam etti; “Teknik olarak projelerdeki şartnameleri kolaylıkla sağlayabiliyoruz. Sahip olduğumuz uluslararası kalite belgeleri, yüksek kalite algımız, satış öncesi ve sonrasındaki teknik desteğimiz ve kısa teslim sürelerimiz sayesinde çalıştığımız yerli ve global firmalar öne çıkan projelerinde trafo, reaktör ve elektronik ürün olarak Elektra markasının kullanılması taleplerini doğrudan şartnamelere yazdırıyorlar.”

 

 

Fabrikasının kapasitesini ikiye katlıyor

Şirketin cirosunun yüzde 50’sinin iç pazar, yüzde 50’sinin ise ihracattan oluştuğunu belirten Şakar, yurt dışı pazar payının ve iş hacminin hızlı bir ivmeyle artmasıyla birlikte 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan ettiklerini bildirdi. Şakar, bu kapsamda İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren fabrikalarının kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıracak yatırım için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Fabrikadaki büyüme ve yenileme çalışmalarını 2019 yılı sonunda tamamlamayı hedeflendiklerini söyleyen Şakar, 2020’de ihracat oranını yüzde 70’e çıkararak yüzde 10 ila 15 arasında büyüme öngördüklerini kaydetti.

 

Elektra Elektronik Hakkında

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, yaklaşık 40 yıl önce İstanbul Esenyurt’ta transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 3 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkardı ve 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdi. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyütme kararı aldı. Şirketin, mevcutta 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren fabrika kapasitesini iki katına çıkaracak yatırım ve çalışmaları devam ediyor. 2019 sonunda büyüme ve yenileme çalışmalarının tamamlanması hedeflenen fabrikası ile Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandıracak olan Elektra Elektronik, TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite işbirliği projeleri paralelinde 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlatmayı planlıyor. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyerek 2020’de toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22