DÜZENLEMELER EKONOMİYE CAN VERECEK

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, “Yatırımcıların, vergi mükelleflerinin hükümetin ortaya koyduğu bu olumlu havadan yararlanması gerekmektedir. Düzenlemeler ekonomimizi şahlandıracaktır” dedi.

Ekonomi 30.01.2023 10:13:00 0
DÜZENLEMELER EKONOMİYE CAN VERECEK

Orta ve dar gelirli vatandaşların konut alımlarına yönelik yapılan düzenlemelerin, vergi barışı çalışmalarının piyasaları canlandıracağını ifade eden Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, “Yatırımcıların, vergi mükelleflerinin hükümetin ortaya koyduğu bu olumlu havadan yararlanması gerekmektedir. Düzenlemeler ekonomimizi şahlandıracaktır” dedi.

 

Seçim öncesi vatandaşlara ve yatırımcılara yönelik yapılan düzenlemeleri değerlendiren Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, “Asgari ücrette, emekli/kamu çalışanlarına verilen ücretlerde yapılan pozitif artış, EYT sorunun çözümü, vergi affı genel anlamda yeni bir başlangıcın ifadesidir. Biz inanıyoruz ki, bu düzenlemeler piyasaları hareketlendirecek, devletimiz daha çok vergi toplayacaktır. Nihayetinde ise bütçe açığı oluşmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“VERGİ AFFI TAHSİLATI ARTIRACAKTIR”

 

Yeni Torba Yasa Teklifi ile küçük vergi borçlarının silinmesi, diğer borçlarının yapılandırılması sıkıntı içerisinde olan esnaf ve tacirinin tekrar piyasaya girmesini sağlayacağını belirten Hamza Can, “Affın başarılı bir şekilde uygulanması çok önemlidir. Af sonrasında mükelleflerin bir daha hata yapmamaları önemlidir. Daha önceki yıllarda vergi aflarından yararlanan mükellefler, daha sonra üretime yönelmişler ve daha çok vergi vermişlerdir. Çevremizde bunun örneklerini görüyoruz. Bu durum, vergi affı uygulamalarının başarısında önemli bir kilometre taşıdır. Vergi affı ile tahsili imkânsız hale gelen borçların silinmesi kamunun iş yükünü de azaltacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“BU BİR MİLATTIR”

 

“Vergi afları vergi suçlarının tekrarlanmasına neden olur” yargısının her zaman geçerli olmadığını sözlerine ekleyen MİMDER Başkanı Hamza Can, “Global krizler sebebiyle batan işletmeler, döviz kurlarındaki oynaklıklar sebebiyle sıkıntıya giren mükelleflere yeni bir şans daha vermek gerekmektedir. Bu vergi affının içerisine ayrıca sicil affı da eklenmelidir. Böylece insanlar ticari hayata tam anlamıyla yeniden başlama imkânı bulacaklardır. Seçim öncesi yapılan bu düzenlemeleri bir milat olarak görüyoruz. Herkesin bu şansı pozitif olarak kullanmalarını istiyoruz. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: DÜZENLEMELER EKONOMİYE VERECEK
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19