e-Nüfus-Sendikası Genel Başkan Ali Kart Başkanlığında bir heyet ile ile Cuma günü Ankara? ya çıkarma yaptı.
e-Nüfus-Sendikası Genel Başkan Ali Kart Başkanlığında bir heyet ile ile Cuma günü Ankara’ ya çıkarma yaptı.
Nüfus Çalışanları Sendikası( e-NÜFUS SEN ) olarak 2018-2019 Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde Genel Başkan Ali KART, Genel Başkan Yardımcısı Semih Ünal, Genel Başkan Yardımcısı Ali ÇETİNKAYA’dan oluşan heyet ile Cuma günü Ankara’ ya çıkarma yaparak yeni dönem toplu-iş sözleşmesi için ;
Memur Sen Konfederasyonu Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yard:ımcısı Hacı Bayram TONBUL
Büro Memur Sen Başkanı : Vecdi YANBAZ
Türk Büro Sen Genel Başkanı: Fahrettin YOKUŞ
Haksen Konfederasyon Başkanı: Ayhan ÇİVİ ile görüşmeler yaparak,Nüfus çalışanlarının 2018 – 2019 Toplu Sözleşme görüşmelerinden beklentileri konusunda Nüfus Çalışanları Sendikası olarak fikirlerini aktardı.
e-Nufus Sen Sendikasının 2018-2019 Toplu Sözleşme Talep ve Önerileri Şöyle;
Tüm Kamu Çalışanları İçin
1-2018 yılı için 16 (8+8) zam, artı enflasyon farkı.
2-2019 yılı için 14 (7+7 ) zam, artı enflasyon farkı.
3-300 TL refah payı ( toplu sözleşme imza hakkı)
4-Kılık kıyafet serbestliğine geçilmesi.
5-Kamu çalışanları için ortak banka promosyonu anlaşması yapılması.
( Bu uygulama ile küçük ilçelerde Banka Promosyonu hakkı alamayan memurların bu hak kaybının önüne geçilecektir)
6-Tüm Kamu kurumlarına çocuk bakım odaları, kreş açılması.
7-Memurların sendikalara e-Devlet üzerinden üyelik işlemi yapma hakkı.
8-Vergi dilimi: ( 15 vergi dilimi 20 bin, 20 lik vergi dilimi 40 bin TL olması.
9-4A , 4B ve 4C uygulamaların tek çatı altına alınıp karışıklığa son verilmesi.
10-Yeni doğan çocuk yardımının, 1. İçin 1000 TL , 2. İçin 2000 TL , 3. İçin 3000 TL ve sonrası her çocuk için 3000 TL ödenmesi.
11-Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav yönetmeliğinin sadeleştirilmesi , sınavın önceliğe alınıp tercihin puana göre daha sonraya yaptırılması.
12-Servis hizmetinin Türkiye genelinde uygulanması.
13- Valilik ve Kaymakamlık binaları dışında hizmet veren kamu kurumlarına güvenlik görevlisi tahsis edilmesi.
14-Kamuda taşeron olarak çalışanların ortak bir havuza alınarak, iş garantilerinin sağlanıp kadroya geçirilmesi.
15-Her eğitim yılı başı eylül ayında, ailede öğrenim gören öğrenci başına 300 TL eğitim yardımı.
16-Kamu çalışanları için yılda bir maaş ikramiye verilmesi.
17-Kamu personeline giderlerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içerisindeki oranı bakımından OECD ülkeleri ortalamasına çıkarılması.
Büro Hizmet Kolu ( Nüfus Çalışanlarına) Yönelik Taleplerimiz
18-Nüfus çalışanlarının Unvan değişikliği: Nüfus dairelerinden çalışan personelin VHKİ statüsü yerine Nüfus Memuru, Tescil Memuru gibi unvanların verilmesi ve yaptığımız işin niteliği açısından uzman kadro şekline dönüştürülmesi, ayrıca şef kadrolarımızın Müdür yardımcısı olarak değiştirilmesi.
19-Kurumda Görevde yükselme Sınavı: Genel yönetmeliğine uygun olmak kaydı ile her bakanlık kendi yönetmeliğini düzenler hükmü olmasına rağmen, uygulamada her kurum farklı şartlar belirtmektedir, Görevde Yükselme sınavlarında ön koşullar olmadan başvuru hakkı ve iş bilgi becerisi dikkate alınarak sınavlar yapılmalıdır. Yükselme sınavına ve unvan değişikliği sınavlarına seçme zorunluluğu olmadan tüm sınavlara girebilme hakkı verilmelidir.
20- Ek Personel Talebi: Nüfus Müdürlüklerinde çalışan birçok personel ,özellikle büyükşehirlerde iş yükü yoğunluğu nedeniyle başka kurumlara geçiş yapmakta, geriye kalan personelin çalışma koşulları daha da kötüleşmektedir. Yeni kimlik, ehliyet ve pasaporta geçiş sürecinde 5000 yeni personel atanmasını talep ediyoruz.
21-İl ve ilçe müdürlerinin ek göstergelerinin arttırılması: İl Müdürlerinin 3000 olan ek göstergesinin 3600 yapılması. İlçe Müdürlerinin 2200 olan ek göstergesinin 3000 yapılması.
22-Adres Genel Müdürlüğü-Yabancıların adres işlemleri: Adres kayıt işlemleri için ayrı bir kurum oluşturulmalıdır. Ayrıca Yabancıların adres işlemlerinin yapımı sırasında Tercüman ve yabancı dil bilen personel konusunda sıkıntı çekilmekte bunun çözümü için bu işlemlerin Göç idaresi tarafından yapılması bu işlemin ilgili kurumlara devredilmesi.
23-Yeni kimlik işlem yoğunluğu yanına, ehliyet ve pasaport işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerine devri sürecinde yoğunluk nedeniyle 5 yıl süre ile 454 TL mesai ücreti verilmesi ve bunun direk maaşa yansıtılması.
24-Yetki aktarımı: Resmi kurumlara, Muhtarlara dijital ortamda KPS üzerinden işlemlerin giriş hakkı verilmesi, bu şekilde hizmetin yerelleşmesi ve kurum yükünün azaltılması sağlanması.
25-Güvenlik Problemi: Nüfus Müdürlüklerinin aşırı yoğunluğu ve Yeni kimlik, ehliyet, pasaport aktarımı ile kurumun ve personelin güvenliğine yönelik önlem alınması.
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN