E-Nufüs Sen Genel Başkanı Kart,Nüfus Çalışanlarına yapılan saldırıları Kınadı

E-Nufüs Sen Genel Başkanı Kart,Nüfus Çalışanlarına yapılan saldırıları Kınadı Nüfus Çalışanlarına yapılan saldırılara her geçen gün bir yenisi eklendiğini belirten Kart,Önlem alınmasını istedi.

21.05.2018 18:15:21 0
E-Nufüs Sen Genel Başkanı Kart,Nüfus Çalışanlarına yapılan saldırıları Kınadı

E-Nufüs Sen Genel Başkanı Kart,Nüfus Çalışanlarına yapılan saldırıları Kınadı Nüfus Çalışanlarına yapılan saldırılara her geçen gün bir yenisi eklendiğini belirten Kart,Önlem alınmasını  istedi.

 

Ali Kart yazılı basın açıklamasında şunları söyledi;

 

''2017 yılında çipli kimliğe geçilmesi, 2018 yılı Nisan ayı itibari ile pasaport ve ehliyet işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerine devredilmesi ile kurumun iş yükü katlanarak arttı.
İş yükü artışına rağmen, alt yapı eksikleri ve personel artışı yapılmaması nedeniyle Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluk hat safhadadır.
Bu durum, eldeki imkânlarla en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan Nüfus Çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya bırakmaktadır.
Önce sözlü saldırılar ile başlayan süreç, son olarak İzmir ve Adıyaman’da olmak üzere ülkemizin farklı noktalarında fiziki saldırılara dönüştü.
‘Nüfus Çalışanları olarak yapılan saldırıları KINIYORUZ’
Yetkili makamlardan bir an önce önlem alıcı adımlar atılmasını, bir Nüfus Çalışanı hayatını kaybetmeden sorunların çözülmesini bekliyoruz.
Sendika olarak üzerimizdeki yüklerin alınması, personelin moral ve motivasyonu arttırılması adına Aciliyet arz eden önerilerimiz:
1-Nüfus çalışanlarına 500 TL ek ödeme verilmesi
2-Toplu sözleşme metninde geçen Nüfus çalışanlarının fazla çalışma saat ücretinin,  3 katını aşmamak ifadesi yerine,  5 katını aşmamak ifadesi şeklinde düzeltilmesi.
3-19.10.2017 tarihinde çıkan Nüfus Hizmetleri kanunu değişikliği 35. madde ile tahsis edilmesine karar verilen 1600 kadronun, bir an önce atamasını yapılmasını ve buna ek olarak 3400 personel alımı daha yapılması.
4-Nüfus personeline yıpranma hakkı verilmesi ve nüfus personelinin uzman kadroya dönüştürülmesi. 
5-Adres kayıt işlemlerinin e-devlet üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilmesi.
 
6-Sürücü belgesi işlemlerden alınan vakıf katkı ücretinin Nüfus vakfı tekrar canlandırılarak nüfus müdürlüklerinin yararlanacağı şekilde aktif edilmesi.
7- e-Devlet üzerinden alınabilen, Nüfus kayıt örneği ve ikametgâh belgesinin artık Nüfus Müdürlüklerinden teminine son verilmesi, kurumların keyfi evrak istemesinin önüne geçilerek, bunun yasal çerçeveye kavuşturulması.
8-Kaymakamlık binası dışında hizmet veren Nüfus Müdürlüklerine güvenlik kadrosu tahsis edilmesi.
Verimli bir iş ortamı için sağlam bir alt yapı ve yeterli personel sayısına ihtiyaç vardır. Önlem alınmadığı takdirde, uzayan kuyruklar ve saatlerce beklenen işlem süreleri devam edecektir.
Bu değerlendirmeleri göz önüne alınmasını umuyor ve buna yönelik adımlar atılmasını beklediğimizin bilinmesini istiyorum. 
Basına ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.''

16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33