Ege İncisi Projesi İmza Töreni Gerçekleştirildi
Muğla Valisi Esengül CİVELEK?in teşvikleriyle, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ?Ege İncisi? isimli proje imza töreni gerçekleştirildi.
Muğla Valisi Esengül CİVELEK’in teşvikleriyle, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Ege İncisi” isimli proje imza töreni gerçekleştirildi.
Muğla ilinde ülkemizin diğer illerine de örnek olabilecek olan “Ege İncisi” isimli proje büyük bir özveri ile hazırlandı. Psiko-sosyal model örnek alınarak hazırlanan “Ege İncisi” isimli proje etkinlikleri kapsamında, farklı meslek dallarında işbaşı eğitim programları düzenlenerek, başta suça sürüklenmiş çocuklar olmak üzere, dezavantajlı sosyal grupları oluşturan fertlerin, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbaşı eğitim programlarından yararlandırılmaları ve sonrasında da istihdam edilmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor.
Muğla İl Merkezi ve İlçelerinde ''Sorumlu Fert Güvenli Kent'' sloganı ile yürütülecek olan proje kapsamında, 3’er aylık periyotlar halinde, gönüllü işletmelerde işbaşı eğitim programları düzenlenmesi planlanmakta olup, program süresince katılımcılara günlük 54,00.-TL, aylık asgari ücret düzeyindeki cep harçlığı ile katılımcıların genel sağlık sigortaları ve iş kazası meslek hastalığı primleri Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanacak. Proje kapsamında, işbaşı eğitim programlarını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri, sertifikaları ve işverenlerin çocuklara sunacakları hediyeleri düzenlenecek törenlerde takdim edilecek.
Muğla Valisi Esengül CİVELEK’in teşvikleriyle, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Ege İncisi” isimli projenin sloganı ise ''Sorumlu Fert, Güvenli Kent'' olarak belirlendi.
Son derece anlamlı olan projenin bir o kadar da anlamlı olan logosu bulunuyor. Projenin logosunda bulunan; “Muğla Bacası” projenin Muğla il merkezinde ve ilçelerinde uygulanacağını, “eller” devletin farklı kurumlarının ve projeye gönüllü destek verecek olan kişi ve kuruluşların, aynı amaç etrafında toplandıklarını, ortadaki “inci” ise suça sürüklenmiş çocuklarımızı simgeliyor. her üç kurumun da başta suça sürüklenmiş çocuklar olmak üzere dez avantajlı sosyal gruptan olan fertlere bu denli sıcak ve samimi yaklaşıyor olması vatandaşların da haklı takdirini kazanıyor.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Makamında düzenlenen törende Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü H. İlyaz Sarıyerli tarafından ''Ege İncisi'' isimli proje protokolü imzalanırken projenin 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasındaki zaman diliminde Muğla İli ve İlçelerinde uygulanacağı öğrenildi.
Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri ve vatandaşlar, 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, gönüllü destekçi olmak istedikleri takdirde, yapacakları basın açıklamaları ile projenin gönüllü destekçisi olabileceklerdir. Projenin yürütülmesinde Menteşe İlçe Emniyet Müdürü aynı zamanda da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tümer Yılmaz ve Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım Proje Koordinatörü olarak görev alacaklar.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
ŞAHSENEM’DEN NEVRUZ’DA İZMİR’E UNUTULMAZ GECE
-
2
DOĞAN BEKİN AKARYAKIT ÜRÜNLERİNDEN ÖTV VE KDV'NİN GEÇİCİ OLARAK KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ
-
3
ikiye on Kala 'dan Çanakkale’de Anlamlı Konser
-
4
BAŞKENTTE SANATIN ‘YAVAŞ’ RİTMİ: GÜNSU SARAÇOĞLU ARTANKARA’DA
-
5
AGM Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge, Milli Takım Görevinde
-
6
ANKARA'DA VATANDAŞLAR RAMAZAN BAYRAMINDA PARKLARA AKIN ETTİ
-
7
ArtHan Galeri, Seden Erşen’in Martini Etkisi’ne ev sahipliği yapıyor.
-
8
“Köpek Balıklarının Dünyası” Sergisi Saint-Joseph Lisesi’nde
-
9
DİKA 6 UZMAN PERSONEL ALIMI YAPACAK!
-
10
MARDİN'İN YEŞİLLİ İLÇESİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
-
11
ANFA GÜVENLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAYRAMDA TEDBİRLERİ ARTIRDI
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,42% -0,12
-
GRAM ALTIN
6282,74% 0,09
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16



