EGE MAR DER`DEN İZ BIRAKAN ÖĞRETMENLERE ONUR BELGESİ

İzmir?de yaşayan Mardinlilerin örgütlü olduğu STK?larından olan EGE MAR DER, İzmir?de yaşayan ve Mardin?de görev yapmış iz bırakan öğretmenlere Onur Belgesi ve Plaket vererek, Öğretmenleri taçlandırdı.

Mardin 22.03.2016 08:17:26 0
EGE MAR DER`DEN İZ BIRAKAN ÖĞRETMENLERE ONUR BELGESİ

İzmir’de yaşayan Mardinlilerin örgütlü olduğu STK’larından olan EGE MAR DER, İzmir’de yaşayan ve Mardin’de görev yapmış iz bırakan öğretmenlere Onur Belgesi ve Plaket vererek, Öğretmenleri taçlandırdı.

Yaklaşık 1 Yıl süren ve M.Sait Tunç tarafından yürütülen, araştırma çalışmaları sonucunda Tespit edilen ve aralarında Nobel Ödüllü Mardinli Bilim Adamı Aziz Sancar’ın İlk Okul Öğretmeni olan Suat Kavak’ın  , Mardinli Yazar ve Eğitimci Ayten Dirier ve En yasli Öğretmen olan , ve 9 yıl Mardin de  kiz enstitüsünde resim ve beden öğretmeni olarak görev yapan  Melda Camuşçu’nun  da bulunduğu 55 Öğretmen19 Mart Cumartesi Günü saat 16.00’da  Ege Mar Der Binasında bir araya gelerek duygulu  ve Nostaljik anlar yaşadı ve yaşattı.

Ege Mar Der Başkanı  Nevzat Yılmaz Şimdi,Genel Sekreter Ercan Özinan,İzmir Karabağlar ilçesi Kaymakamı,Mehmet Sadık Tunç,Narlıdere ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Yıldız,Narlıdere Halk Eğitim Müdürü Selahattin Cilasin ve Dernek Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı Onur  Günü’nde Misafirlere Mardin Yerel Yemekleri Olan Sembusek,İçli Pilav,İçli Köfte ikram edildi.

Çok duygulu anların yaşandığı ve sık sık  Mardin Nostaljisinin yaşandığı ve Konuşulduğu, Onur Günü’nde, Mardinli Ressam ve Müzisyen Dr. Gülseren Mungan , Mardin’in ünlü Türkülerini hem çalıp, hem söyleyerek Davetlileri adeta Mardin’e götürdü.

Unutulmaz anların ve Duygu yoğunluğunun Yaşandığı Onur Günü’nde Öğretmenlere Onur Belgesi ve Plaket Sunuldu. Tüm Katılımcıların Bitmesini istemediği anlar, En sonunda gelip çatmıştı. Topluca  Hatıra Fotoğraf çektirilmesinin ardından sona eren ve Yıllarca konuşulacak Bu Günü düzenleyenlere Teşekkür Eden Öğretmenler, Gözleri yaşlı unutamayacağı anılarla Dernekten ayrıldı.,

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR

ÖZEL HABER


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07