EĞİTİMDE BAŞARININ SIRRI ?SAĞLIK?

Lokman Hekim Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktoru Yaşar Hüseyin Onganlar, çocukların okul dönemini sağlıklı ve verimli geçirebilmesi için ebeveynlere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Sağlık 14.09.2018 23:15:15 0
EĞİTİMDE BAŞARININ SIRRI ?SAĞLIK?

Yaz tatili bitti, yeni okul dönemi başlıyor. Özellikle kış aylarına gelen yeni eğitim-öğretim döneminin başlangıcında sık sağlık problemlerinin görülmesi, çocuklarda okul devamlılığını ve eğitim başarısını etkiliyor.

 

Lokman Hekim Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktoru Yaşar Hüseyin Onganlar, çocukların okul dönemini sağlıklı ve verimli geçirebilmesi için ebeveynlere önemli görevler düştüğünü belirterek, şu uyarılarda bulundu:

 

EL TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİN: Çocuklar her yemekten önce parmaklarının aralarını, tırnak aralarını da içerecek şekilde güzelce ellerini yıkamalılar. Bu yıkamanın tuvalet sonrası yapıldığından da emin olunmalıdır. El yıkama alışkanlıklarının kazandırılmasında anne babalar örnek olmalılar.

 

DENGELİ BESLENMEYİ SAĞLAYIN: Çocuğunuzun dengeli beslenmesi, onların bağışıklık sistemini bakteri ve virüslere karşı güçlendirir. Bu şekilde mikroorganizmalar ile bağışıklık sisteminin daha iyi savaşmasını destekleyebiliriz. Abur cubur dediğimiz gıdalardan, basit şekerlerden de uzak durulması onların daha sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Çocuğunuzun okuldan önce her sabah iyi bir kahvaltı yaptığından emin olun.

 

OKUL ARAÇ GEREÇLERİNİ TEMİZLEYİN: Okulda kullanılan defter, kalem, silgi, çanta gibi gereçlerin belirli dönemlerle evde temizlenmesi, üzerlerinde canlı kalan hastalık yapabilecek mikroorganizmaların azaltılmasına yardımcı olacaktır.

 

OKUL SERVİSLERİNE DİKKAT: Servisle okula giden çocuklarımızın emniyet kemerlerini takmaları, araçlara inip-binerken, karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmaları konusunda konuşmalısınız. Özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızı sigara ve uyuşturucular konusunda uyanık olmaları konusunda bilgilendirmeliyiz.

 

HASTAYSA OKULA GÖNDERMEYİN: Ateşi olan, öksürük, grip, ishal gibi bulaşıcı olabilecek hastalıkları geçirmekte olan çocuklar okula gönderilmemeli, evlerinde istirahat etmeleri sağlanmalıdır. Böylece hem daha çabuk iyileşecekler, hem de hastalıkların önce sınıfta sonra da okula yayılması önlenebilecektir.

 

UYKU DÜZENİ ÖNEMLİ: Gece erken uyuma, gün boyunca yorulan çocuklarımızın hem öğrendiklerini uykuda pekiştirecek olmaları, hem de bedensel gelişimlerini destekleyecek olması açısından çok önemlidir.

 

SPOR VE EGZERSİZ YAPTIRIN: Düzenli spor ve egzersiz çocuklarımızın hem zihinsel, hem de bedensel gelişimini destekler. Çocuklarımızı sevdiği sporları yapması konusunda yüreklendirmeli ve onları desteklemeliyiz.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90