Eğitimde Mükemmeliyet Şurası Midyat İlçesinde Başladı

‘Eğitimde Mükemmeliyet Şurası’ Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen açış oturumuyla başladı.

Mardin 27.10.2023 10:49:00 0
Eğitimde Mükemmeliyet Şurası Midyat İlçesinde  Başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi , Milli Eğitim Bakanlığı ve Mardin Valiliği işbirliğinde Midyat Belediyesi desteği ile Artuklu İlim ve Medeniyet Vakfı tarafından hazırlanan ‘Eğitimde Mükemmeliyet Şurası’ Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen açış oturumuyla başladı.

 

Şura açış programına, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Artuklu İlim ve Medeniyet Vakfı Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alp, Artuklu İlim ve Medeniyet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Talip Alp, kurum yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve ülkemizin farklı şehirlerinden şurayı takip etmek üzere Midyat’a gelen misafirler katıldı.

 

Açış oturumunda Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Artuklu İlim ve Medeniyet Vakfı Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alp birer konuşma yaptı.

 

Eğitimde Mükemmeliyet çalışmalarının Mardin Artuklu Üniversitesi üniversitesinin vizyonuyla çok uyuştuğunu söyleyerek sözlerine başlayan Rektö Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Eğitimde Kemaliyetin bilginin ilim/irfan/hikmet denkleminde yeniden üretilmesi, kendi coğrafyasının ilmi/kültürel zenginliğini fark eden/dikkate alan/değerlendiren, akl-ı selim/kalb-i selim/zevk-i selim gençler yetiştirmekle mümkün olacağını anlattı.

 

İslam coğrafyası başta olmak üzere insanlığın hakka-hakikate uyanışında önemli bir ayağın bilim, bilgiyi doğru kullanmak ve kendi tanımlarımızı üretmek olduğunu vurgulayan Rektörümüz Özcoşar, konuşmasının sonunda şurayı düzenleyen Artuklu İlim ve Eğitim Vakfı’na, şuraya her türlü desteği sağlayan Midyat Belediyesine, şuranın paydaşları Milli Eğitim Bakanlığı ve Mardin Valiliği’ne teşekkür etti.

 

Üç gün boyunca devam edecek olan ‘Eğitimde Mükemmeliyet Şurası’nda, tematik sempozyumlar, eğitimin sorunlarının masaya yatırılarak çözümlerin aranacağı çalıştaylar, sosyal etkinlikler ve kültür gezisi programları yer alacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

  •  


 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00