EGO ZAMMI`NA TEPKİLER ARTIYOR!

CHP`li Gençlerden Başkent Ulaşım ZammınaTepki

17.06.2014 21:01:13 0
EGO ZAMMI`NA TEPKİLER ARTIYOR!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuşurken Başkent gençliğinin gündeminde ulaşım zamları oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Gençlik Kolları ve Genel Merkez Gençliği EGO Genel müdürlüğü önünde ulaşıma yapılan zamların geri çekilmesini istedi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP Ankara İl Gençlik Kolları Ego Genel Müdürlüğü önün de yaptığı eylemde  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şaibeli başkan”ın son icraatı diye seslenen Başkan Yıldız; Başkentlillerin kullandığı demokratik oylarına göz diken zihniyetin şimdilerde cebinde ki üç kuruşada göz diktiğini kaydetti.  

CHP Gençlik Kolları üyelerinin yoğun katılım sağladığı eyleme Lise Komisyon Başkanı Deniz Bozkurt ve partili gençler katılırken , CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP Ankara İl Gençlik Kolları adına Eylem ve Etkinliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Erarslan basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Başkan Yıldız ; açıklamasında Başkentlilleri müşteri olarak gören “şaibeli başkan”ın son icraatı halkın en temel hakkı olan ulaşıma zam yapmak olmuştur diyerek ; “  30 Mart seçimlerinde kaybeden şaibeli başkan devlet erkanını seferber ettirmiş ve sandıklara müdahale edilerek seçimi kendine kazandırmıştır. Üzerinden geçen iki buçuk aylık süreye rağmen tartışmaların bitmemiş olması Ankara halkının haklarının gaspının bir göstergesidir. Halkımızın oylarına göz diken bir yönetici zümresinin, yine halkımızın cebinde bulunan az miktardaki kuruşa göz dikmesi şaşırtıcı bir durum değildir. Bilindiği gibi ülkemizde toplu taşımayı kullananlar dar ve orta gelirli kişilerdir. Bir kamu kurumu olan belediye eğer gelir elde etmenin peşine düşüyorsa bu onun kendi karakteristik yapısıyla çelişmemelidir dedi.

 Bu adaletsiz düzeni yaratan sistem ve onun iktidarı olan AKP eğer bir gelir elde etmek istiyorsa diyerek açıklamaya devam eden Başkan Yardımcısı Erarslan ; “ Yarattığı eşitsiz toplumun alt gelir grubundan değil üst gelir grubundan bu beklentisini karşılamalıdır. Bizler CHP Gençlik Örgütleri olarak toplu taşıma kullanımını destekleriz. Bunu da toplumun en temel hakkı olarak görürüz. Ayrıca bu hakkın kademeli olarak önce öğrenciler için sonrasındaysa tüm halkımız için ücretsiz olması gerekliliğini savunuruz. Çünkü biz halkımızı müşteri olarak değil ortak karar kılıcı olarak görürüz”şeklinde konuştu.

Erarslan ,  İktidar partisi belediyelerinin mevcut neo-liberal sistemden beslenerek şirket gibi yönetilmeleri kabul edilebilir bir durum değildir diyerek ; “  Bu anlayış Soma’da, Yatağan’da iflas etmiştir. Önümüzdeki dönemde bizler için en öncelikli meselelerden biri de kamusallık meselesidir. Bizler bundan sonraki dönemde de halkımızın gerçek gündemiyle ilgilenecek ve hırsızlara geçit vermemek adına mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

 
 
 ``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36