EKER SAILING TEAM PODYUMU ZORLUYOR

Eker Sailing Team, İtalya?nın Porto Ercole şehrinde yapılan Melges 32 Eueropean Sailing Series 2016 yarışının ikinci etabını yedinci olarak tamamladı. Etabın son yarışında ise ilk defa birinciliği gördü.

7.05.2016 10:51:32 0
EKER SAILING TEAM PODYUMU ZORLUYOR

Eker Sailing Team,  İtalya’nın Porto Ercole şehrinde yapılan Melges 32  Eueropean Sailing Series 2016 yarışının ikinci etabını yedinci olarak tamamladı. Etabın son yarışında ise ilk defa birinciliği gördü.

Türkiye’de ve özellikle Bursa’de yelkenciliğin gelişmesi için önemli atılımlarda bulunan Eker Sailing Team takımı ilk etabında üçüncü olduğu Euepoean Sailing Series 2016 yarışının  ikinci etabında yedinci oldu. Bu etap yarışlarının son yarışında ise birinci olarak ilk defa en iyi derecesini elde etti.

Eker Sailing Team Skipperi Ahmet Eker ;

Melges 32 Avrupa Serisinin ikinci ayağı İtalya’nın güzel bir tatil beldesi olan Porto Ercole’deydi. Geçen yıl dördüncü ayak için buraya gelmiştik o yüzden bölgeyi biliyorduk. İkinci ayak için eşinin doğumu yaklaştığından Emir İçgören bize katılamadı. Dolayısıyla geçen senenin dünya şampiyonu STIG ekibinden Luca Fravelli’yi onun yerine takıma aldık.

Salı akşamı  geç saatte Porto Ercole’ye varıp iki günlük antrenman programımızı yaptık. Çarşamba ve Perşembe çok verimli iki antrenman gününde manevralarımızı daha iyi hale getirmek için çabaladık.

Cuma Günü saat 13:30’da ilk start verildi. Hava 16-18 knot esiyordu. İlk serideki performansımızı devam ettirip ettiremeyeceğimiz korkusu heyecanımızı arttırmıştı. Ama İlk yarışta gelen üçüncülük bizi biraz rahatlattı. İkinci yarış yine ortalama bir performans göstererek 6. olduk. Son yarış ise çok iyi bir start alarak ilk orsa şamandırasını birinci döndük. Pupa şamandırasında ise balonu indirirken yaşadığımız sorun yüzünden ikinci sıraya düştük ama ikinci orsayı yine de 3. dönmeyi başardık. Ardından balonu bastıktan hemen sonra balon ortadan ikiye yırtıldı. Hemen ikinci balonu bassak da yarışı onuncu bitirebildik. Yeni aldığımız balonu da kaybetmiştik. Moraller biraz bozuldu bu olumsuz durum nedeniyle.

İkinci Güne eski balonlarımızdan birini deklare ederek başladık. Dördünce yarışta beşinci olunca tekrar moralimiz düzelmeye başladı. Ama beşinci yarışta kullandığımız eski balonu da parçalayınca sonuncu olduk ve moraller yine düştü. İkinci günün son yarışını beşincilikle bitirdik ama tekrar balon değiştirmek durumunda kaldık.

Son günün ilk yarışında çok kötü iki orsa ayağından sonra son pupa ayağında toparlanarak yedinci bitirdik. Bizim için en büyük sürpriz ise son yarışta geldi. Çok iyi bir startın ardından favori ekip Mascalzone Latino’nun  arkasından ilk orsayı ikinci döndük. Daha sonra Pupa’da da iyi bir performans göstererek pozisyonumuzu koruduk. İkinci Orsa ayağında rakibimizi geçerek şamandırayı ilk döndük ve pupada yerimizi koruyarak birinci bitirdik. Bu moralimizi yerine getirdi ve seriyi de yedinci olarak bitirdik.

Şu anda en tepede yarışan 5-6 takımdan biri haline geldiğimizi söyleyebilirim. Sürat olarak hem Pupa’da hem de Orsa’da en hızlı 5 tekneden biriyiz. Ancak hala manevralarda çok hata yapıyoruz

Özellikle kritik durumlarda. Bir de Balonlarımızı parçalamayı bırakırsak, Talamone şehrinde olacak olan diğer ayakta yine podyum görebiliriz diye düşünüyorum dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04