EKMEK FESTİVALİNE ANKARALILARDAN YOĞUN İLGİ

Ankara, içeriği ile Dünya?nın en büyük Uluslararası Ekmek Festivali?ne ev sahibi oluyor. Cermodern?de açılışı gerçekleşen festivale İtalya, Almanya, Fas, Bosna Hersek, Kuveyt, İsrail özel ekmekleri ile stantlarında yer alırken Vakfıkebir ve Beypazarı Türk

14.10.2017 16:59:26 0
EKMEK FESTİVALİNE ANKARALILARDAN YOĞUN İLGİ

Ankara, içeriği ile Dünya’nın en büyük Uluslararası Ekmek Festivali’ne ev sahibi oluyor. Cermodern’de açılışı gerçekleşen festivale İtalya, Almanya, Fas, Bosna Hersek, Kuveyt, İsrail özel ekmekleri ile stantlarında yer alırken Vakfıkebir ve Beypazarı Türk kültürünün kutsal emaneti ekmeğin lezzetine hayran bıraktırdı. “Ekmeksiz Diyet Olmaz” diyen Hatice Karslıoğlu, “Ekmeğe Fısıldayan Kadın” Mine Ataman ziyaretçilere renkli sunumlar sergiledi. 17 Ekim Pazar gününe kadar birbirinden özel workshopların düzenleneceği Uluslararası Ekmek Festivali Cermodern’de misafirlerini ağırlayacak…

 

Türk kültüründe kutsal kabul edilen ekmek için birçok ülke bir araya gelerek Uluslararası Ekmek Festivali’nde ekmek kültürlerini tanıtıyor. Çikolatalı ekmekten, lokumlu ekmeğe, 50 kilogramlık balina ekmeğinden bayatlamayan ekmeğe birçok özel lezzet festivalde bir araya geldi. 

 

“50 YIL ÖMRÜ OLAN 50 KİLOGRAMLIK EKMEK”

 

Türk mutfağının fırın ustalarından bir ilk. -6 derecede 50 yıl saklanabilen balina ekmeği 50 kilogram ağırlığında. Balina ekmeğine ismini veren fırın ustası festival’de ekmeksiz diyet olamayacağını ekmeğin zararlı olduğunu iddia edenlerin halkı yanlış bilgilendirdiğini belirtti.

 

“NEWYORK EĞİTİMLİ KADIN USTADAN TÜRK MUTFAĞINA ÇİKOLATALI EKMEK”

 

Bilinenlerin aksine farklı lezzetlerin buluştuğu festival’de çikolatalı ekmek dikkatleri üzerine topladı. Açılış gününün öğle saatlerinde tükenen çikolatalı ekmeğe ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Newyork’ta eğitim alan kadın usta Türk mutfağının böyle bir lezzete ihtiyacı olduğunu belirterek festival’de çikolatalı ekmek yaparak ziyaretçilere ikramlarda bulundu.

 

Festival Koordinatörü Yeliz Göçbak: “Uluslararası Ekmek Festivali’ni Ankara’nın kurtuluşunun 94. Yıl dönümüne denk gelecek şekilde planladık. Böyle bir festivale Ankara’nın ihtiyacı olduğunu düşünerek içeriği ile en zengin en büyük Uluslararası Ekmek Festivali’ni Ankaralılar ile buluşturduk. İlk günden gördüğümüz ilgi ile iyi ki bu kararı alıp bu yola çıkmışız dedik. Festivalimizi her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Festival, Cermodern’de (Adliye Otoparkı yanı / Sıhhıye) 15 Ekim 2017 Pazar gününe kadar ziyaretçileri ile buluşacak. 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00