EKONOMİNİN İLACI: SAĞLIK TURİZMİ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, son yıllarda tüm dünyada etkili olan ekonomik krizleri hatırlatarak ?hizmet ihracatının? önemine vurgu yaptı.

Siyaset 2.06.2015 10:22:20 0
EKONOMİNİN İLACI: SAĞLIK TURİZMİ

Krizlerle boğuşan küresel piyasalar ve büyük ekonomiler üretimin yanı sıra ek kaynaklarla krizlerin üstesinden gelmeye çalışıyor. Bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm de en önemli kaynak unsurlarının başında geliyor. AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’de “hizmet ihracatını” başlattıklarını ve kısa sürede büyük kazanımlar sağlandığını belirtti.

 

EKONOMİNİN İLACI: SAĞLIK TURİZMİ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, son yıllarda tüm dünyada etkili olan ekonomik krizleri hatırlatarak “hizmet ihracatının” önemine vurgu yaptı. Başta ABD olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde üretime dayalı ekonomilerin tökezlediğini söyleyen Prof. Dr. Necdet Ünüvar “Üretim elbette ki çok önemli ancak günümüzün ekonomik şartları daha fazlasını yapmayı gerektiriyor.” dedi.



ABD ve AVRUPA’DA BUNUN PEŞİNDE

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 157 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar 50 milyar dolar da hizmet ihracatının yapıldığını belirtti. Yoğun çalışmalar sonrasında Ekonomi Bakanlığı’na sağlık hizmetlerini “ihracat” olarak kabul ettirdiklerini söyleyen AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar, sözlerine şöyle devam etti: “ Dünyanın en büyük ekonomileri büyümelerini sağlık ve turizm sektörleri ile desteklemeye çalışıyor. Biz de bu noktada gerekli çalışmaları başlattık. Geçtiğimiz yıllardaki çalışmalarımız sonrasında gelen rakamlara baktığımızda ise çalışmalarımızın gayet başarılı olduğunu görüyoruz. İşsizlik sorununun da etkili çözümü hizmet sektörüdür. Gerek ülkemizin turizm potansiyeli gerekse de mevcut altyapımız buna müsait. Katma değeri yüksek olan bu sektör geliştikçe ekonomimiz de büyüyecek. Günümüzde Amerika da bunu yapmak istiyor, Avrupa da, Arap devletleri de... Turizm, özellikle sağlık turizmi için Türkiye çok avantajlı bir konumda“

 

DİĞER SEKTÖRLER DE ŞAHLANACAK

Özel sektör ile kamunun birlikte adım atması gerektiğini ve bunun için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar “Kurulan ve kurulmakta olan şehir hastanelerimiz var. Bunla birlikte uzman doktorlarımız, teknik, idari ve destek personelimiz mevcut.  Sağlık turizmi sektörünün gelişmesi ile birlikte bir çok sektör daha bundan nasiplenecek. Ulaşım sektörü, oteller, restoranlar, ecza, diğer turizm sektörleri... Bunların hepsini besleyecek bir mekanizma kuruyoruz. Sağlık turizminin en önemli yönlerinden biri de istek değil, ihtiyaç olmasıdır. Yaz turizmi için gelen bir turist bunu bir zorunluluk olarak görmeyebilir, ancak hastalanan bir birey sağlına kavuşmak için gerekli olan tüm adımları atar. Dünyanın farklı ülkelerinde sağlık turizmi alanında çalışmalar yapılıyor. Türkiye’nin tercih olmasının en büyük etkenleri ise hem dünyanın merkezi konumunda olm ası hem de fiyat avantajı. Mesela bir kalp operasyonunun ABD’de ya da Avrupa’daki bedeli Türkiye’dekinin 3-4 katı kadar. Ama hizmet kalitesi aynı hatta Türkiye’deki hizmet daha üstün. 5 yıldızlı hastanelerimiz var. Bu da turistlerin bizi tercih etmesini sağlıyor. Ama 2023 hedeflerimiz için daha çok çalışacağız” diye konuştu.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE

AK Parti iktidarı boyunca Türkiye’nin kat be kat büyüdüğünü dile getiren Prof. Dr Necdet Ünüvar, bizim dönemimizde sadece sağlık alanında değil tüm alanlarda büyük bir kalkınma yaşandı. Tüm bunlar halkımızın desteği ve güveni sayesinde oldu. Biz muhalefet partileri gibi yerine getiremeyeceğimiz sözleri vermedik. İmkansızı değil zor olanı hedefledik, şükür ki başarılı olduk. Bir müjde daha vermek istiyorum. Sağlık personelimizin çalışmaları her türlü övgüyü hak ediyor. Çünkü çok zor bir mesleği icra ediyorlar. Sağlık personelimiz uzun süredir yıpranma payı istiyordu. 7 Haziran seçiminden sonra kurulacak olan hükümetin ilk işlerinden birisi sağlık çalışanlarımıza yıpranma payının verilmesi olacaktır. Şimdiden hepimize hayırlı olsun. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04