ELAZIĞ ASP İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞİZOFRENİ DERNEĞİNE ANLAMLI ZİYARET

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneğine Anlamlı Ziyaret

13.04.2017 09:03:53 0
ELAZIĞ ASP  İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞİZOFRENİ DERNEĞİNE ANLAMLI ZİYARET
11 Nisan Dünyada Şizofreni ile Mücadele Günü  münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneğine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyarette İl müdür yardımcısı Selahattin Bozkurt, Hazarbaba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cevdet Saydam ve  Müdür yardımcıları  yer aldılar. 
 
 
  Elazığ şizofreni dayanışma derneği başkanı Çiçek tutuş ise şu ifadelere yer verdi : Şizofreni, toplumun büyük bir kesimi tarafından korku verici ve tehdit edici bir hastalık olarak bilinmektedir. Aslında şizofreni  tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu tedaviyi psikiyatristler, psikologlar, şizofreni tanısı almış bireyler ve aileler birlikte yürütmelidir.
 
 
     Diğer bir anlamda da önyargılar tamamen yıkılmalı  toplumun her kesimi bireylerimize sahiplenip onların yeniden hayata kazandırılması için  feragat göstermelidirler .
 
 
Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin BOZKURT gerçekleştirilen ziyarette su ifadelere yer verdi " 11 Nisan Dünya Şizofreni ile mücadele günü münasebetiyle  Elazığ  şizofreni dayanışma derneğini ziyaret etmiş bulunmaktayız. 
 
 
Düşünce, algı, duygu ve davranışlarda bozulmaya yol açan akıl sağlığı bozukluğu olan şizofreni, belirti, bulgu, gidiş, sonlanım ve tedavi açısından hastadan hastaya farklılık gösterebilir. 
 
 
 Türkiye’de  yaklaşık 450-600 bin şizofreni hastası mevcuttur. Özellikle kentlerde daha yoğun olarak görülen şizofreninin kronik bir hastalık olmasına rağmen, doğru tedaviyle hastaların kendi yönelimleri doğrultusunda kimi zaman destekli, kimi zaman desteksiz olarak da yaşamlarını sürdürebilmektedirler.
 
 
  Şizofreni; tedavi süreci, hastalığın doğası ve en önemlisi toplumdaki önyargılar nedeniyle hasta ve hasta yakınları için zorluklara neden olabiliyor. Pek çok şizofreni hastası yaşamları boyunca iş, arkadaşlık, çalışma gibi alanlarda sayısız engellerle karşılaşabiliyor. Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  olarak  tüm bu engelleri ortadan kaldırmak için elbirliğiyle çalışmaktayız .
 
 
  Benimle birlikte bu ziyarette hazır bulunan değerli mesai arkadaşlarıma ve bizden misafirperverliğini esirgemeyen Elazığ  Şizofreni Derneği  başkanı Çiçek  Tutuş Hanımefendiye‘ye ve dernek üyelerine teşekkürler  ediyorum.  " dedi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88