ELAZIĞ ASP İL MÜDÜRÜ KENÇ`TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat KENÇ, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı.

Gündem 9.05.2019 18:28:13 0
ELAZIĞ ASP İL MÜDÜRÜ KENÇ`TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat KENÇ, 10-16 Mayıs  Engelliler Haftası münasebetiyle   yazılı mesaj yayımladı.

 

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat KENÇ, 10-16 Mayıs  Engelliler Haftası Mesajl şöyle;

 

''Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10–16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Engellilik konusundaki toplum bilincinin artmasına ve engelli vatandaşlarımızın hayat konulara dikkat çekmek üzere çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

 

        Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda, yapılacak olan iyileştirmelerle, bundan sonra da engelli vatandaşlarımız daha iyi hayat şartlarına kavuşacak,  eğitim,  erişim, ulaşım sağlık, istihdam gibi alanlarda hakları olan hizmetleri alabileceklerdir.

 

        Engellilik politikasında engelli vatandaşlarımızın topluma tam, uyumlu ve eşit bir şekilde katılımları esas olmalıdır. Temel haklarının ihlali ve toplum bilincinin farkındalığından  dolayı engelli vatandaşlarımızın dışlanması, iş ve üretim alanlarından uzak tutulmaları kabul edilemeyecek bir durumdur.Sanatta, sporda, siyasette, iş hayatında birçok engelli vatandaşımız fırsat ve imkân verildiğinde neleri yapabileceklerini, gurur duyulacak başarılara imza atacaklarını göstermişlerdir. Böylesi başarıları, engellilerin toplum hayatına katılımlarını, eğitimden spora, sanattan siyasete kadar her alanda daha fazla yer almalarını desteklemek zorundayız. Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter şartlar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük amacımızdır.

 

        Engelli vatandaşlarımızın, kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü olarak bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz.

 

        Bu duygu ve düşüncelerle,10 - 16  Mayıs  Dünya Engelliler Haftasında tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04