Elazığ da Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı

2017 yılı 2?inci Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı Elazığ İli Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ başkanlığında Valilik binası toplantı salonunda yapıldı.

Gündem 27.12.2017 08:49:35 0
Elazığ da Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı

2017 yılı 2’inci Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Toplantısı Elazığ İli Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ başkanlığında Valilik binası toplantı  salonunda yapıldı.

 

 Toplantıya Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdür Yardımcısı Selahattin BOZKURT  ile  komisyon üyeleri Beyza BOZDUMAN, Refik TEMİZ, Canan PALANCI, Arif Soydan KAHRAMAN, Hakan KARAHAN, Tuğrul  SAATÇI ve İlker AYAZ, Ferhat TURGUT  katıldı.

 

   Kamuya açık mekânların, gerçek ve tüzel kişilere ait yapıların, binaların, açık alanların engellilerin erişilebilirliğine uygunluğunu denetlemek üzere kurulan komisyon toplantısında konuşan Vali Yardımcısı  Erkan KAÇMAZ ; “Bu toplantılar toplumda farkındalığın oluşması bakımından önem taşımaktadır. Erişilebilirlik izleme ve denetleme komisyon üyeleri tarafından denetimleri biten 880 hizmet binasının engelli erişimine uygun hale getirilmesi  yönündeki çalışmalar devam edecektir. Özellikle günlük hayatta yoğun olarak kullanılan okullar ve sağlık tesislerindeki eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların biran önce bitirilmesi ve engellilerimize gerekli kolaylıkları sunulması  için çalışmalarımız devam edecektir ’’.dedi.

 

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcımız Selahattin BOZKURT ‘’ 07/07/2005 tarihinde yürürlüğe giren 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun geçici 2.nci ve 3.üncü maddelerine istinaden hazırlanan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği 20/07/2013 tarihinde 28713 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İlgili Kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda İlimizde izleme ve denetleme komisyonları kurulmuş olup, çalışmalar başlamıştır.  Bu kapsamda İlimizde 880 hizmet binasının denetimi yapılmıştır.

 

5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun geçici 3.üncü maddesine istinaden 7/7/2018 tarihine kadar, karayolu ile turizm taşımacılığı yapan veya şehirler arası toplu taşıma hizmeti veren gerçek ve tüzel kişiler, engelli bireyin erişilebilir toplu taşıma hizmeti sağlanmasına ilişkin talebini azami yetmiş iki saat içinde karşılamakla ve servis taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, engelli personel veya öğrenciye talep hâlinde erişilebilir taşıma hizmetini sağlamakla yükümlüdür. İlimizde toplu taşıma araçlarının engelli erişimine uygun hale getirilmesi amacıyla gerekli  denetimler başlamıştır. Trafiğe yeni çıkan 95  adet Toplu taşıma aracının denetimi yapılmıştır.

 

       Toplantının gündem maddeleri ise; tespiti yapılan binaların durumu hakkında alınacak kararlar, tespiti ve denetimi yapılanan hizmet binalarından düzenleme yapılmayanlar hakkında cezai işlemler görüşüldü. Ayrıca yapılan inceleme ve denetimler sonucu uygunluğu tespit edilen 9 hizmet binası hakkında Erişilebilirlik belgesi düzenlenip verilmesi ve 50 hizmet binasına ihtar yazısının gönderilmesi ve  bu ihtarlara uymayan hizmet binaları hakkında cezai işlen uygulanmasına karar verildi.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-ELAZIĞ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04