ELMADAĞ?DA İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Elmadağ İlçe Kaymakamlığı, Elmadağ Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği ? İstiklal Marşını Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması? Elmadağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Belediye Haberleri 11.03.2016 12:23:00 0
ELMADAĞ?DA İSTİKLAL MARŞINI  GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Elmadağ İlçe Kaymakamlığı, Elmadağ Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği “ İstiklal Marşını Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması” Elmadağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

İki aşamalı yapılan yarışmanın birinci aşaması; İlçede bulunan bağımsız Anaokulları, İlkokullara bağlı Anasınıfı öğrencileri ile İlçe Müftülüğüne bağlı olarak açılan anasınıfına devam eden 19 öğrenci arasında , İkinci aşamada ise İlçede bulunan 12 ilkokul öğrencileri arasında yapıldı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere(31 Öğrenci) Elmadağ Belediye Başkanı  Gazi ŞAHİN tarafından yarışmanın bitiminde hediyeler verildi. İlk 3 dereceye giren öğrenciler ise Elmadağ Belediyesi tarafından altınla ödüllendirilecek. İlk 3’e giren yarışmacıların ödülleri 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma düzenlenecek Programda verilecek.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; “İstiklal Marşımız sıradan bir şiir değildir, İstiklal Marşımızı anlayarak okumak çok daha anlamı olacaktır.Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirdiği İstiklâl Marşımızı ezbere en güzel okuyan öğrencilerimizi alkışlıyor ve hepsini tebrik ediyorum.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELMADAĞ/ANKARA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33