Elmadağ?da Satranç Turnuvası Şampiyonları belli oldu.

Elmadağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde, Elmadağ Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 19 Mayıs Gençlik Haftası Satranç Turnuvası Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi.

16.05.2015 09:17:30 0
Elmadağ?da Satranç Turnuvası Şampiyonları belli oldu.

Elmadağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde,  Elmadağ Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 19 Mayıs Gençlik Haftası Satranç Turnuvası Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi.

Çok çekişmeli ve heyecan dolu geçen müsabakalar 3 gün sürdü. Müsabaka sonucunda başarı elde eden öğrenciler ödüllerini Elmadağ Belediye Başkanı Gazi ŞAHİN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim TEKİNER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin OMAÇ ve İlçe daire amirleri tarafından aldılar.

Turnuvada ilk dört sırayı alan sporculara madalya, küçükler ve minikler kategorisindeki tüm sporculara katılım belgesi ve yarışmaya katılan 156 sporcuya Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından satranç takımı hediye edildi. İbrahim TEKİNER Spora verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanımız Sayın Gazi ŞAHİN'e teşekkürlerini iletti.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ; ”Satranç değişik yaş, cinsiyet ve kültürden çocukları, eğlenebilecekleri bir faaliyette bir araya getiren bir köprü gibidir. Satranç dünyanın her yerinde oynandığı için çocuğunuz evrensel bir oyun öğrenmiş olur, dünyanın neresine giderseniz gidin, satranç oynayacak birini bulabilirsiniz.”Dedi. Kendisinin de uzun yıllardır satranç oynadığını belirten Şahin; Satranç oynayan çocukların kendilerine güvenlerinin, genel zekâlarının ve analitik düşünme yeteneklerinin arttığını, anlama ve buna bağlı olarak yorumlama yeteneğinin de arttığını belirtti. “Bu yeteneklerden hiçbiri satranca özgü değildir ama satranç oyununun bir parçasıdır” diyerek, Eş zamanlı çoklu düşünme becerisi gerektiren satranç oyununa katılan tüm yarışmacıları tebrik etti.

 

ARTUKLU HABER AJANI-ANKARA/ELMADAĞ

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,74% -0,06
  • EURO

    35,06% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2440,02% -0,72
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00