Elmadağ Yeşildere ‘'Höşmerim Şenliği'' Coşkusu

Elmadağ Belediyesi tarafından Yeşildere'de organize edilen Höşmerim festivali coşku ile kutlandı

25.09.2014 20:18:04 0
Elmadağ Yeşildere ‘

Elmadağ Belediyesi tarafından Yeşildere’de organize edilen Höşmerim festivali coşku ile kutlandı

Yeşildere’de düzenlenen Festival Şenliğine; Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Elmadağ Kaymakamı Resul Kır, İlçe Belediye Başkanı Gazi Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Eyyüp Tekiner,CHP İl Başkan Yardımcısı Ömer Ağakurt,okul müdürleri,İlçe daire amirleri ve çok sayıda Elmadağlı vatandaş katıldı.

Anadolu kültürünün farklı motiflerinin işlendiği şenlik, Fatih İlkokulu önünde saat:16.00 da Sportif etkinlikler-yarışma ve animasyonlar ile başlayıp, Sefer Gül Konseri ile devam etti.18.00 Açılış ve protokol konuşmaları, Kent Tiyatrosu Orta oyunu, Büyükşehir Belediyesi Elmadağ Gençlik Merkezi ve çocuk kulübü öğrencilerinin gitar konseri, Belediye Seğmen ekibi gösterileri, Höşmerim yarışması ödül töreni ve Sincanlı Mustafa konseri ile geç saatlere kadar dolu dolu ve eğlenceli geçti.

 Jüri başkanlığı Yeşildere eski Belediye Başkanı Ali Kardak tarafından yapıldı.10 kişiden oluşan ve çoğunluğu Yeşildereli olan Jüri üyeleri, 22 yarışmacı tarafından hazırlanan höşmerimi,tat, kıvam,görsellik, sunum şeklini baz alan kriterleri değerlendirerek  verdikleri notlar sonucunda en iyi höşmerim yapan 1.2. ve 3.yü seçtiler.1.seçilene büyük altın,2.seçilene yarım altın, 3.seçilene ise çeyrek altın Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından verildi.Ayrıca tüm yarışmacılara da yöresel kıyafet olan çinti kumaşı hediye edildi.

 Çocuklar için pamuk şekeri, Osmanlı macunu, tahta bacak gösterisi, yüz boyama, palyoçalar eşliğinde oyunlar ile çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Elmadağ Belediyesi Kent tiyatrosunun hazırlamış olduğu Avcılar adlı orta oyunu ise büyük bir beğeni ile izlendi.

 Başkan Gazi Şahin; “Halkımızla bir araya gelerek yöresel tatlarımızın tanıtmak, katılımcıların eğlenceli zamanlar geçirmelerini sağlamak, halkımızın kaynaşmasını ve birlikteliğini oluşturmak için düzenlenen şenliğimizin, bu birliğin, bu dayanışmanın, bu güzelliğin bundan sonrada devam etmesi arzularız. Kültürümüze ve bu tür etkinliklere hep birlikte sahip çıkmalıyız.”dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64