ELMADAĞDAN ÇANAKKALEYE SON KAFİLE YOLA ÇIKTI

Elmadağ Belediyesi?nin düzenlediği Çanakkale gezilerinin son kafilesi Elmadağ Kültür Merkezi?nden dualarla uğurlandı.

Belediye Haberleri 3.06.2016 08:49:09 0
ELMADAĞDAN ÇANAKKALEYE SON KAFİLE YOLA ÇIKTI

Elmadağ Belediyesi’nin düzenlediği Çanakkale gezilerinin son kafilesi Elmadağ Kültür Merkezi’nden dualarla uğurlandı.
Elmadağ Belediyesi’nce her yıl kültür gezisi kapsamında düzenlenen Çanakkale Gezisi’nin son yolcuları Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli,okul idarecileri ve öğretmenler oldu.
Yaklaşık 100 kişiden oluşan son kafile binlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale’de Eceabat,Gelibolu,Alçı Tepe,Anıt,Şehitlik, Seddülbahir, Conkbayırı,Anafartalar gibi savaşın yoğun yaşandığı cepheleri profesyonel gezi rehberi eşliğinde hem gezecek hem de bilgilerini pekiştirecek.
     Yolculuğa çıkmadan önce bir konuşma yapan Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Omaç:”Her daim eğitimin ve eğitimcinin yanında olan Elmadağ Belediye Başkanı Sayın Gazi Şahin’e birlikte çalışmaktan onur duyduğum mesai arkadaşlarımla beraber buradan şükranlarımı sunuyorum. Yoğun geçen bir eğitim,öğretim yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde,bizim için manevi değeri çok büyük ecdat kanıyla sulanmış toprakları gezme,şehitlerimizin ruhlarına kabirleri başında bir Fatiha okuma fırsatı verdiği için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; Çanakkale’ye 7 den 70 e her insanın gitmesinin, o topraklarda bulunmasının önemine değindi. Başkan Şahin; “Aziz şehitlerimiz, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna yaptıkları görev sonucu şanlı bir tarih yazarak, şahadet mertebesine ulaştılar. Bu büyük millet şehit olmayı her zaman onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bağımsızlık, din, vatan, millet, bayrak uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyoruz, sizlere de dualarımızla hayırlı yolculuklar diliyorum. ”dedi.
Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, okul idarecileri ve öğretmenler Çanakkale’den hatıra fotoğrafları çekip anı ölümsüzleştirdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ELMADAĞ

 


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88