EMAN`DAN MERSİN`İN HAVA KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYECEK PROJE

Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, seraların ısıtılmasındaki maliyetin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, Mersin?de kurdukları geri dönüşüm tesisinde; biyogazdan elde edilen enerjinin seraların ısıtmasında kullanılacağını söyledi.

26.03.2017 09:25:05 0
EMAN`DAN MERSİN`İN HAVA KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYECEK PROJE

Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, seraların ısıtılmasındaki maliyetin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, Mersin’de kurdukları geri dönüşüm tesisinde; biyogazdan elde edilen enerjinin seraların ısıtmasında kullanılacağını söyledi.

Mersin’de katı atık depolama sahasına geri dönüşüm tesisi kurarak elektrik enerjisi üreten Eman Ernerji, yenilebilir enerji kaynaklarını tarımda kullanmak için projeler üretti.

Çevreye, doğaya, ekonomiye ve Mersin'e katma değeri yüksek projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, biyogazdan elde edilen enerji ile seraların ısıtılmasının sağlanacağını bilgisini verdi.

HAVA KİRLİLİĞİ DE ÖNLENİYOR

Seraları ısıtmanın maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çeken Yürekli, biyogazdan elde edilen ısı ve suya konulan balıklar ile mineraller açısından zenginleştirilen suyun tarımda kullanılacağını belirterek, şunları ifade etti:

“Eman Enerji tarafından kurulan tesiste; açık sahada veya depolama sahasındaki atıkların çürümesi esnasında oluşan metan, karbondioksit ve hidrojen sülfür gibi havayı kirletici gazların atmosfere yayılması engelleniyor. Böylece hava kirliliğinin ve sera etkisinin önüne de geçilmiş oluyor. Diğer yandan atıklar bertaraf edilirken aynı zamanda enerji de elde ediliyor.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00