EMEKLİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ MARDİN`DE SABAH NAMAZİ BULUŞMASINA KATILDI

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde ?Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu?na katılmak üzere Mardin`de bulunan Emekli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Artuklu ilçesinde bu

Mardin 10.10.2017 08:50:31 0
EMEKLİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ MARDİN`DE SABAH NAMAZİ BULUŞMASINA KATILDI

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde “Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu”na katılmak üzere Mardin'de bulunan  Emekli Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Görmez   Artuklu ilçesinde bulunan  Şakir Nuhoğlu Cami'nde Sabah Namazı Buluşmasına katıldı.

 

Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu  Camisi'nde Sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate seslenen Görmez, "Sabah namazını mescitte cemaatle eda edenler, Allah'ın zimmetindedir, korumasındadır" şeklindeki hadisi şerifi hatırlatarak "Cenabı hak, hep zimmetinde olmayı bize nasip etsin." dedi.

 

Türkiye genelinde başlayan sabah namazı buluşmalarında müminlerin bir araya geldiğini kaydeden Emekli Diyanet İşleri Başkanı  Görmez, "Sabah namazında sessiz sedasız kalplerini birleştirmeleri dualarını birleştirmeleri çok kıymetli ve değerlidir. Bunu hiçbir zaman ihmal etmeyin, buna süreklilik kazandırınız. Sabah namazına gelenler bütün şehri arındırırlar. Evlerinden Allah'ın mescidine gelen müminler arınmış olarak çıkarlar. Arınmış olarak kendi sokaklarına kendi mahallelerine dönerler. O sokakları da arındırırlar, şehir nefes alır. Bu sabah namazı buluşmalarıyla şehirler nefes alıyor, şehirlerin zikri ve duası cenabı hakka yükseliyor. Onun için bu geleneği hiçbir zaman terk etmeyin. Bilhassa çocuklarınızı, gençlerinizi bu büyük ziyafetten hiçbir zaman mahrum etmeyiniz." diye konuştu.

 

Artuklu ilçesinde bulunan Şakir Nuhoğlu  Camisi'nde Sabah namazı etkinliğine katılan Prof. Dr. Mehmet Görmez Sabah namazını kıldırdımasının ardından  cemaate kısa bir sohbet verdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından cemaate yapılan ikramdan sonra program sona erdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU

 
 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04