Emekliler 1 çayın hesabını yapar oldu!

Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Açlık sınırının 14 bin liraya dayandığı bir dönemde 9 milyon emekli ancak ve ancak 7.500 lira alıyor. Bununla nasıl yaşasın, nasıl geçinsinler. Bana cevabını verebilecek bir iktidar yetkilisi var mı?” Ded

2.12.2023 13:26:00 0
Emekliler 1 çayın hesabını yapar oldu!

CHP’nin grup önerisi üzerine konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Açlık sınırının 14 bin liraya dayandığı bir dönemde 9 milyon emekli ancak ve ancak 7.500 lira alıyor. Bununla nasıl yaşasın, nasıl geçinsinler. Bana cevabını verebilecek bir iktidar yetkilisi var mı?” ifadelerini kullandı.

 

Sağlıkta katkı payı ödüyorlar

Emeklilerin sağlıkta ilaç ve muayene katkı paylarını ödemeye devam ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Kuruşun hesabını yapmak zorunda olan emeklilerden bu ödemeler alınıyor. Bakın, dul ve yetim emekli maaşları ise daha düşük, 4.500-5.500 arası; olacak bir şey değil. Biz diyoruz ki en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun. Elinizi vicdanınıza koyun, gerçekten bu dönemde, bir ayda 4.500 liraya geçinilir diyorsanız, 7.500 liraya geçinilir diyorsanız, size diyecek bir şey bulamam.” dedi.

 

Bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar olsun

Yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesinin en az asgari ücret kadar olması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Emeklilerimiz promosyon, kredi alma ve aile yardımı konusunda destek bekliyor. Emekliler çay ocağı ve kahvelere bile gidemiyor, bırakın lokantayı çay ocağında gidip 1 çay içemiyor, onun hesabını yapıyor. Emekli adam ne yapsın, evde oturup hanımla kavga mı etsin; gidiyor çay ocağına, orada bile çayın hesabını yapıyor.” şeklinde konuştu.

 

Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin

Kirada olan birçok emekli insanın olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Emeklilere durumlarını soruyoruz, diyorlar ki: “bayramlarda torunlarımız gelsin, onlara harçlık verelim’ derdik, şimdi torunlarımızdan harçlık istiyoruz.” durum bu. Ben, yine, intibak yasasının da üç kademe olduğunu ve bunun dönemsel olarak farklı farklı ücretlere tekabül ettiğini ve olmaması gerektiğini, eşitlenmesi gerektiğini söylüyorum, iktidar yetkilileri duymuyor. Ben onlara Tevfik Fikret’in bir şiiriyle söyleyeyim. Bakın, bu kadar yoksul, emekliye karşı bu kadar fazla maaş alan bürokratlarınız var. Tevfik Fikret ne demiş? “Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin/ Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin/ Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!/ Yarın bakarsınız söner bugün çatırdayan ocak.”

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


 


Anahtar Kelimeler: Emekliler çayın hesabını yapar !
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19