EMİTT FUARINDA MARDİN STANDINA YOĞUN İLGİ

Dünyanın beşinci büyük turizm fuarıolan Emitt, 19. kez kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik`in Davos görüşmelerinde Başbakana eşlik etmesi nedeniyle açılışta bulunmadığı açılış töreninde Mardin standında adeta izdiham yaşandı.

22.01.2015 20:38:31 0
EMİTT FUARINDA MARDİN STANDINA YOĞUN İLGİ
Dünyanın beşinci büyük turizm fuarıolan  Emitt, 19. kez kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik`in  Davos görüşmelerinde Başbakana eşlik etmesi nedeniyle açılışta bulunmadığı açılış töreninde Mardin standında adeta zdiham yaşandı.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,Vali Yardımcısı Ali Güldoğan,Mardin BB Eşbaşkanları Ahmet Türk Februniye Akyol,MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu,MARTOD Başkanı Özgür Azat Güngör,Martod Üyeleri,MAREV Bakırköy Başkanı Beşir Bilgin,Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen,DİKA ve USTAD Bakanı Ahmet Akgül,İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Ahmet Fuat Bodur,Dünyaca Ünlü Mardinli Ressam İsmet Yedikardeş,Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık katıldı.

22-25 Ocak tarihlerinde açık olan fuarda Mardin standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve Vali Yardımcısı Ali Güldoğan`ın katılımı ile açılan stantta ziyaretçiler “dünyanın en uzun insanı” ünvanına sahip Sultan Kösen’le görüşme imkanı buldu.

Standa gelen konuklarla tek tek ilgilenen Vali Taşkesen, Emitt ile ilgili görüşlerini yerel ve yaygın medyayla da paylaşarak, uluslararası düzeyde yoğun katılımın olduğu Fuarda turizm işletmelerinin sezon öncesi yapacağı bağlantıların önemli olduğunu belirtti.

Mardin standını ziyaret edenler 2 metre 51 cm. boyu ile dünyanın en uzun insanı ünvanına sahip Sultan ile fotoğraf çekmek için adeta sıraya girdiler.

Mardin standına gelen konuklara Mardin’e özgü kahve, badem şekeri, cevizli sucuk, leblebi ve Midyat turşusu ikram edildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin’de görev yapmış Valilerden Hasan Duruer ve Turan Ayvaz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, İstanbul Marev Başkanı Fehmi Tahincioğlu, Marfed Başkanı İbrahim Biter, Movapark Yonetim Kurulundan Bedirhan Çetin, Kenan Özçelik ile Mardin’li ünlü Ressam İsmet Yedikardeş Mardin standını ilk ziyaret edenler arasında yerlerini aldı.

4 gün açık olacak stantda özellikle hafta sonu ziyaretçi sayısının daha fazla olması bekleniyor.

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ortaklığı, THY-A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen ve Türkiye’de sektörün en büyük buluşması olan EMITT fuarına, bu yıl 70’i aşkın ülke ve 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve belde katılıyor. Fuara 2014 yılında 70 ülkeden 4 bin katılımcı yer almış, 136 bin ziyaretçi sayısına ulaşılmıştı.
 
 
19. Emitt’in açılış törenine bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katılmazken, fuara bakanlığı temsilen Turizm bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı katıldı. 
 
Arıcı, Bakan Çelik’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Davos seyahatinde eşlik ettiğini belirterek,Açılışta yaptığı konuşmada turizmin Türkiye açısından önemine değindi.
Bakan Yardımcısı Arıcı, Emitt’in ülke tanıtımı açısından önemli bir işlev göründüğüne değindi. Türkiye’nin turizmde ülke ve destinasyonlar düzeyinde farklı tanıtımlarla bugünlere geldiğini söyleyen Arıcı, dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen 2014’ün artıda kapandığını, 2015’e de umutla bakılabileceğini ifade etti.
 
 
Fuarın açılış konuşmasını yapan Ekin Fuar A.Ş. Direktörü Hacer Aydın, da  19’uncusu düzenlenen Emitt’in dünyanın beşinci büyük fuarı konumuna geldiğini belirterek, 20. yılında daha büyük hedeflere doğru  ilerleneceğini ifade etti. 
 
Ekin Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tuğbe Yaşar da, Emitt’in başarıyla ileriye taşınması vurgusu yaparak, “Bu yetmez daha ileriye” dedi.  Açılışta İstanbul Valisi Hüseyin Vasıf Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da birer konuşma yaptığı açılışta, sektör adına Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Omsan Ayık ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy söz aldı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, konuşmasında Türkiye’nin turizmde farklılıkları ile geliştiğine dikkat çekerek, daha çok konuk ağırlayan bir ülke konumunda iken artık yılda 10 milyona yakın yurtdışına çıkan insanı ile diğer turizm ülkeleri için de cazip bir ülke konumuna geldiğini ve Emitt bu anlamda daha da önem kazandığını ifade etti. Ayık, dünyada arzu edilmeyen gelişmelerin yaşandığı bir ortamda turizmin barışçı yönünün önemine değinen Ayık, bu anlamda Emitt gibi organizasyonların anlam ve öneminin daha da arttığını kaydetti.

TYD Başkanı Murat Ersoy ise Türkiye’nin turizmde geldiği nokta itibariyle 52 hafta boyunca sürekli yeni ve farklı ürünlerin sunulabildiği bir destinasyon haline geldiğini belirterek, bundan sonra imaja yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
 
EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da Tüyap’ın Tepebaşı’ndaki Fuar Merkezi’nde Voyager-Uluslararası Turizm ve Tatil fuarı adıyla gerçekleştirildi.1998 yılında da Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyümüş, artık Tepebaşı’ndaki yere sığamaz olmuştu.
Bunun üzerine fuar 1999’da Tüyap’ın Tepebaşı’ndaki 2500 metrekarelik alanından TÜYAP’in Beylikdüzü’ndeki yerine taşınarak, burada 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.1999’da fuarın yeri ile birlikte adı da değişti. Voyager o tarihten sonra EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla yapılmaya başlandı.
İlk iki yıl iç turizm ağırlıklı olarak gerçekleşen fuar, bölge ülkelerinden ve uluslar arası turizm camiasından büyük ilgi görmeye başladı.
EMITT Fuarı yalnız katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye’nin turizmdeki aynası oldu.
Türkiye’de turizmde birçok ilk EMITT Fuarında başladı. Türkiye’nin turizmdeki durumu ve gelişimi EMITT’ten izlenir hale geldi.
EMITT fuarı, 16 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. turizm fuarı olmayı başardı. Önümüzdeki yıllarda ise yine turizm alanında gerek yurt dışında gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirme planları bulunuyor. Dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC, 2009 yılının başında Ekin Fuar AŞ ortakları arasına katıldı.
22-25 Tarihleri arasında açık kalacak Fuara ilginin artarak sürmesi bekleniyor.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
 
 
 

20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24