Enerji Kimlik Belgesi Başvurusu İçin Sayılı Gün Kaldı!

Alınan karar doğrultusunda çeşitli yeterlilikleri sağlayan tüm binalar, Enerji Kimlik Belgesi almak zorundadır. Daha önce belirli bir tarih bilgisi paylaşan ilgili makamlar, akabinde bu tarihin ileriye ertelenmesini sağlamıştı. Şimdilerde ise söz konusu b

Tanıtım Yazısı 25.12.2019 14:40:36 0
Enerji Kimlik Belgesi Başvurusu İçin Sayılı Gün Kaldı!

Alınan karar doğrultusunda çeşitli yeterlilikleri sağlayan tüm binalar, Enerji Kimlik Belgesi almak zorundadır. Daha önce belirli bir tarih bilgisi paylaşan ilgili makamlar, akabinde bu tarihin ileriye ertelenmesini sağlamıştı. Şimdilerde ise söz konusu belgenin alınması için son tarihe yaklaşılıyor.

 

Haliyle konut sahipleri tarafından Enerji Kimlik Belgesi alınması ne olur sorusunun sıklıkla sorulduğunu şahit olunuyor. Yürütülen çalışmalar sonucunda alınan kararlar, 1 Ocak 2020 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almayan konutlar için idari para cezalarının kesilmesini ön görüyor.

 

Bu cezalar ile karşılaşmamak için karara uyulması gerekiyor. Enerjinin çok daha iyi ve tasarruflu biçimde kullanılmasını destekleyen kararlar, böylelikle geleceğe yönelik daha çevreci adımların atılmasını sağlıyor.

 

EKB alımlarına son gün yaklaşırken halen ülkemizde birçok binanın belge alım işlemi tamamlanmadı ya da belgesi bulunmuyor. Belgesi olmayan bina sayısının ise yaklaşık olarak 9 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

 

Enerji Kimlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Resmi makamlar tarafından yetkilendirilmiş olan firmalar, Enerji Kimlik Belgesi alımında kullanıcılara yardımcı oluyor. Gerekli belgelerin toplanması, sunulması ve bilgilerin girilmesi gibi süreçler sonucunda belgeye erişmek mümkün oluyor. Bu noktada binanın ne denli bir enerji tasarrufu yaptığı ve kaç daireden oluştuğu gibi bilgiler önem teşkil ediyor.

 

Isı yalıtımının kalitesi ve elektriğin tasarruflu bir biçimde kullanılıp kullanılmadığı bilgileri de yine önemli olan noktalar arasındadır. Tüm bu detayların toplanmasında ve belgeye dökülmesinde rol oynayan enerji verimlilik danışmanlığı firmaları, sürecin sağlıklı bir biçimde yürütülmesinde anahtar görevi görüyor.

 

Profesyonel çalışanlara sahip olan firmalar, bu sayede eksik olan noktaları belirleyerek tamamlanmalarını sağlıyor. Bunun neticesinde ise Enerji Kimlik Belgesi başvurusu sağlıklı bir biçimde gerçekleştiriliyor.

 

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığına bağlı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü firmaları yetkilendiriyor. Sehatek firması da yetkilendirilmiş firmalardan birisidir. Uzman mühendis kadrosu ile EKB alımından enerji verimliliğine kadara birçok alanda destek veren firma, binaların sorunsuz şekilde belgelerini almalarını sağlıyor.

 

Enerji Kimlik Belgesi Neden Önemli?

 

Küresel ısınmasının arttığı günümüzde enerjinin dikkatli bir şekilde kullanılması çok daha fazla önemlidir. Enerji Kimlik Belgesi ise bu konuda yapılan yasal çalışmalar içerisinde yer alıyor.

Kişisel tutumlara bırakılmayan kurallar bütünü, enerjinin tasarruflu bir biçimde kullanılmasını zorunlu hale getiriyor. Bu sayede geleceğe yönelik çok daha sağlıklı adımlar atılması mümkün oluyor. Alınan 1 Ocak 2020 son başvuru tarihi kararı da nitekim yasal zorunluluğun önemine vurgu yapıyor. İdari para cezalarının gündeme getirilmesi, kişileri belge alımına dair teşvik ediyor.

 

Enerji Kimlik Belgesi Ücretleri Farklılık Gösteriyor

 

Enerji Kimlik Belgesi hakkında en merak edilen konulardan bir tanesi de ücretler oluyor. Yasal zorunluluğun var olması, fiyatların merak edilmesine yol açıyor. Ancak ne yazık ki Enerji Kimlik Belgesinin alımında ödenmesi gereken ücret adına net bir rakamdan söz edilemiyor. Bunun başlıca nedeni ise faktörlerin değişkenlik içeriyor olmasıdır.

Binaların ısı yalıtım kaliteleri de dahil olmak üzere enerjiyi nasıl kullandıkları, doğrudan ücretin değişmesine yol açabiliyor. Bu noktada net bir fiyat bilgisi alınması için danışmanlık firmalarına başvurulması gerekiyor. Eksikliklerin belirlenmesi ve tüm detayların ortaya konması sonrasında net bir fiyat bilgisi ortaya çıkaran danışmanlık firması, aynı zamanda merak edilen tüm konularda aydınlanmanızı kolaylaştırıyor.

Siz de Enerji Kimlik Belgesi almadıysanız almak için hemen Sehatek firmasını arayarak, destek alabilir ve hızla süreçlerinizi başlatabilir. Yasal süre dolmadan belgenize, kolayca sahip olabilirsiniz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07