?ENERJİ VERİMLİ ÜRÜN? DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Sanayi ve Enerji Verimli Ulaşım projeleriyle 7?den 70?e toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Derneği, İstanbul-Vaniköy TEDAŞ Tesisleri?ndeki yeni dernek merkezinin açılışını yapıyor.

Türk Dünyasından Haberler 26.03.2015 08:40:40 0
?ENERJİ VERİMLİ ÜRÜN? DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Sanayi ve Enerji Verimli Ulaşım projeleriyle 7’den 70’e toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Derneği,  İstanbul-Vaniköy TEDAŞ Tesisleri’ndeki yeni dernek merkezinin açılışını yapıyor. 26 Mart’ta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla yapılacak olan açılışta, ülkemizde üretilen ürünlerin enerji verimliliği konusunda tek bir noktadan  “Enerji Verimli Ürün” niteliğinde olup olmadığı tespit edilmesini amaçlayan “Enerji Verimli Ürün Etiketi”nin de tanıtımı gerçekleştirilecek.

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, ayrıca bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için tüm Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği, İstanbul-Vaniköy TEDAŞ Tesisleri’ndeki yeni dernek merkezinin açılışını yapıyor. Çalışmalarını daha geniş ve rahat bir ortamda yürütmek için İstanbul-Vaniköy TEDAŞ Tesislerine taşınan Enerji Verimliliği Derneği’nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yapacak.  Açılış toplantısında Enerji Verimli Ürün Etiketi’nin de tanıtımı gerçekleştirilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteklediği çalışmayla enerji verimliliğine katkı sağlayan firmalara “Enerji Verimli Ürün” etiketi verilecek.

Enerji Verimliliği Derneği ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, gerekli testler ve onaylar TSE tarafından yapılacak, onaylanan ürüne ise etiket Enerji Verimliliği Derneği tarafından verilecek olup, ürün enerji verimliliği bakımından Enerji Verimliliği Derneği ve TSE ortak güvencesi altına alınacak.

Proje kapsamında, gerçek ve tüzel kişilerin üretmiş oldukları ürünlerin enerji verimli ürün niteliğinde olup olmadığı, TSE’nin yapacağı inceleme, denetim, test ve değerlendirme kriterleri ile ilgili ürünün “Enerji Verimli Ürün Etiketi” alıp alamayacağına dair rapor düzenlenecek. TSE’nin düzenlediği rapor doğrultusunda ise Enerji Verimliliği Derneği tarafından koşulları sağlayan firmalara “Enerji Verimli Ürün Etiketi” verilecek.

“Enerji Verimli Ürün Etiketi” projesi ile ürünlerin Türkiye’de tek bir noktadan Enerji Verimli Ürün niteliğinde olup olmadığının tespit edilmesi amaçlanıyor.

Projeye Teknoloji Desteği, Enerji Verimliği Derneği İletişim ve Teknoloji Sponsoru Turkcell'den Geldi.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell de, Enerji Verimliliği Derneği’nin Türk standartları Enstitüsü işbirliğinde hazırlayarak uygulamaya koyacağı Enerji Verimli Ürün Etiket Projesi’nde ürün etiketlerinin karekod uygulaması veya SMS sorgu sistemi ile sorgulanmasını sağlayarak destek sağlayacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00