Enerji Bakanı Yıldız,Milletvekili Şahkullubey İle Hakkari`de...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, beraberinde AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ile "Enerji Hanım" toplantısına katılmak üzere Şırnak`tan helikopter ile Hakkari iline geçti.

Siyaset 27.07.2013 00:28:04 0
Enerji Bakanı Yıldız,Milletvekili Şahkullubey İle Hakkari`de...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, beraberinde AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ile "Enerji Hanım" toplantısına katılmak üzere Şırnak`tan helikopter ile Hakkari iline geçti.

Fatih Kışlası`nda Vali Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmutalip Özbek tarafından karşılanan Bakan Yıldız, valilik ziyaretinde polis merasim birliğini selamladı.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Vali Yardımcıları ve kamu kurum amirleri tarafında karşılanan Yıldız, valilik şeref defterini imzalayarak makama geçti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, "Bizim Türkiye`nin dört bir yanında Edirne`den, Kars`a, Sinop`tan Hatay`a varıncaya kadar yapacak çok fazla işimiz var. Hakkari`de bu illerimizin başından geliyor. Çözüm süreci ile beraber enerji sektöründe çok daha fazla ön plana çıkacak bir Hakkari hedefliyoruz. Gerek yer altı zenginliklerinden korum, çinko, kurşun gibi metalik madenlerimizin, gerekse burada halkımızın vatandaşımızın daha fazla refah seviyesinin artılabilmek için elektrik dağıtımı ile alakalı hizmetleri artırmak istiyoruz" dedi.

Hakkari`nin ülkemizin güzel illerinden biri olduğunu belirten Vali Alimoğlu, "Hakkari ülkemizin güzel yerlerinden birisi. 2013 yılı ilimizde uğurlu geliyor. Bu yıl iyiyiz, daha huzurluyuz ve güzel gidiyor işler. Biz vilayet olarak hükümet programımıza uygun olarak ilimizin milletimizi hizmetlerini verimli ve düzenli bir şekilde günden güne daha iyi bir şekilde yürütmek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Enerji Hanım" toplantısına katılmak üzere kente gelen Bakan Yıldız, toplantı öncesi Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ`de (TÜPRAŞ) yapılan denetimlerle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vergi denetiminin ağırlıklı bir süreç olduğunu ve denetimin bu zamana denk geldiğini belirten Yıldız, "`Başka siyasi gerekçesi var mıydı?` diyenlere çok net bir cevabımız var. Böyle bir gerekçe olmaz arkadaşlar. Bu tür denetimler siyasi gerekçelerle değil, teknik gerekçelerle yapılmaktadır. Bundan önce onlarca yapılan denetim gibi bundan sonra yapılacak. Onlarca denetim gibi TÜPRAŞ`ın ve diğer kuruluşların denetimleri vardır. TÜPRAŞ Türkiye`nin en yüksek cirolu bir anonim şirketidir. Ciro itibariyle de, karlılık itibariyle de her zaman Türkiye`de ilk beşte olmuştur ama böyle olması denetimlerden muaf olması anlamına gelmez. Bu süreci yalnızca Gezi Parkı olaylarıyla ve siyasi olaylarla ilgilendirmek istersek bundan önce yapılan denetimleri o zaman izah edememiş oluruz. Bu doğru bir yaklaşım olmaz. O yüzden rutin denetimlerle alakalı zamanlama bu ana denk gelmiştir. Şu anda onlarca, yüzlerce firmanın denetimleri yapılmakta, neden yalnızca TÜPRAŞ`ın denetimi kamuoyunda konuşulmaktadır. Bunu ben çok doğru bulmuyorum" dedi. 

"Kaçakçılık itamıyla yapılan bir denetim değil"

Denetimlerin rafineri üretim merkezlerinden bayilere kadar var olduğunu kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"TÜPRAŞ`ta ister jet yakıtla alakalı, isterse 10 nolu yağ ile alakalı neyle alakalı olursa olsun, TÜPRAŞ`a yapılan denetim kaçakçılık ithamıyla yapılan bir denetim değildir. Türkiye bir hukuk devleti ve hukuk devleti içerisinde her birimiz ona duyarlı bir şekilde davranmamız lazım. Tabi ki kaçakçılıkla alakalı benim, sizin, yani her birimizin görevleri var ve buna müsaade etmeyiz. TÜPRAŞ`ın bununla alakalandırılmasını doğru bulmam."dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HAKKARI


39° / 25.8°
  • BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45