TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.Enflasyon Emekli maaşlarını eritmeye devam ediyor....Ekmek,süt ve süt ürünleri,Et ve Et Ürünleri,Yumurta fiayları sürekli artarak,Emekli vatandaşların belini bümkeye,yaşamını zehir etmeğe devam ediyor...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini bugün açıkladı.Eflasyon beklentierin aksine yükselmeye devam ediyor.Emeklilerin yaşmını zehir eden Enflasyon oranları fiili artışta vatandaşların alım gücünü düşürerek,Emeklilerin yaşam savaşında zor duruma soktu.
Buna göre, aylık bazda TÜFE yüzde 0,09, Yİ-ÜFE yüzde 0,42 artarken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 9,54, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,88 olarak gerçekleşti.
Ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,46, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 9,55 artış gösterdi.
Enflasyon beklentilerin dışında yükselmeye devam ediyor.Havaların kurak gitmesi ile birlikte ürün hasılatının düşük olması Bakliyet,Sebze,Meyve fiayatlarının sürekli artmasına ve Enflasyonun sabit gelirli vatandaşlarını belini bükmreye devam ediyor.Özellikle de Emeklilerin hali perişan...
Bu arada, temmuz ayında TÜFE yüzde 0,45, Yİ- ÜFE yüzde 0,73 oranında artmış, yıllık enflasyon ise söz konusu ayda TÜFE`de yüzde 9,32, Yİ-ÜFE`de ise yüzde 9,46 olarak gerçekleşmişti.
TÜFE, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,09, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,28, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,54 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,46 artış gerçekleşti.
Ana harcama grupları itibariyle ağustosta, aylık bazda en yüksek artış yüzde 1,64 ile lokanta ve oteller grubunda oldu. Endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,89, eğitimde yüzde 0,75, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,65, eğlence ve kültürde yüzde 0,59 artış görüldü.
Ağustosta aylık bazda en fazla düşüş gösteren grup yüzde 4,92 ile giyim ve ayakkabı oldu.
TÜFE`de yıllık bazda en yüksek artış, yüzde 14,73 ile lokanta ve oteller grubunda oldu. Bunu, yüzde 14,44 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 9,64 ile ev eşyası, yüzde 9,45 ile ulaştırma, yüzde 9,08 ile sağlık grupları izledi.
Geçen ay endekste kapsanan 432 maddeden 64`ünün ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 255`inin ortalama fiyatlarında artış, 113`ünün ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti
Artuklu Haber Ajansı-Ankara