Engelli Askerler ?VATAN BORCUNU? Ödedi

Engeliler Haftası etkinlikler kapsamında İstanbul?daki yüzlerce engelli vatandaş, vatan borçlarını bir günlük askerlik yaparak ödedi.

Türk Dünyasından Haberler 12.05.2015 19:55:08 0
Engelli Askerler  ?VATAN BORCUNU? Ödedi

Engeliler Haftası etkinlikler kapsamında İstanbul’daki yüzlerce engelli vatandaş, vatan borçlarını bir günlük askerlik yaparak ödedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi, Esenler Belediyesi, Eyüp Belediyesi ve Tuzla Belediyesi ortaklaşa İstanbul’da yaşayan engelsiz 320 asker vatani görevini yerine getirdi.

1 Günlük Temsili Askerlik Programı, bu yılda büyük bir heyecana sahne oldu. 320 engelli asker, askeri üniformalarla göz kamaştırırken anne ve babaların yaşadığı mutluluk renkli görüntüler oluşturdu.

Engelli ve Aileleri Büyük Bir Gurur Yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel belediyelerle ortaklaşa geçen hafta Esenler, Tuzla ve Eyüp’te düzenlenen Askerlik Kına Merasimleri’nin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası ile Hasdal 23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Askeri Kışlası’nda gerçekleştirilen muhteşem askerlik yemin törenleri engelli ve ailelerine büyük bir gurur yaşattı.

Askeri Eğitim, Engel Tanımıyor.

ncaktepe ve Hasdal kışlalarına İSEM araçları ve İlçe Belediyelerinin araçlarıyla getirilen engelli askerler, Sancaktepe ve Hasdal Kışlası askeri personeli tarafından karşılanarak askerlik işlemleri gerçekleştirildi. Askerlik işlemlerinin sonrasında tören alanına aileleriyle getirilen engelli askerlere, askeri üniformaları verildi. Hasdal ve Sancaktepe Askeri Kışlası hakkında temel eğitim bilgileri aktarıldı. Eğitim alanında gerçekleştirilen kısa bir oryantasyonun ardından engelli askerler, Hasdal Kışlası ile Sancaktepe Kışlası Rütbeli Askerlerinin gözetiminde talim yapmaya başladı.

Hasdal ve Sancaktepe Kışlalarına teslim olan  engelli askerler, gür bir şekilde coşkuyla askerlik andlarını içerek, yemin törenini gerçekleştirdiler. Hasdal ve Samandıra Kışlalarında düzenlenen yemin töreni, engelli askerlerin teskerelerini Belediye Başkanları ve Kışla Komutanlarından almasıyla son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88