İstanbul`da yaşayan 850 engelli ve ailesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi?nin ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü Geleneksel Yemek Programı?nda buluştu.
İstanbul'da yaşayan 850 engelli ve ailesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Geleneksel Yemek Programı”nda buluştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği düzenledi. 30 Kasım tarihinde “EYAF EXPO Engelsiz Yaşam Fuarı” ile başlayan “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Farkındalık Organizasyonları”, İBB Avcılar Denizköşk Toplantı ve Davet Salonu’nda engelli ve ailelerinin onuruna verilen “Dünya Engelliler Günü Geleneksel Yemek Programı” ile devam etti. İstanbul genelinden yaklaşık 850 engelli ve ailesinin iştirakıyla gerçekleşen programa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, İBB Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hatice Gülgönül, İBB Sağlık A.Ş Genel Müdürü Salih Çil, İETT Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Daire Başkanı Cevdet Güngör, İBB İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Süleyman Bakan, İBB İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek katıldı
. Programda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, engellilik konusunda evrensel bir farkındalık oluşturulması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık tarihinin Engelliler Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu; “Biz, inancımız ve köklü bir tarihe dayanan kültürümüzle engellilik olgusuna bir gönül birlikteliği, eşitlik ve beraberlik olarak baktık. Büyük halk ozanımız Yunus Emre’nin “Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm” dizeleriyle anlatmak istediği gibi; insan gönüldür, sevgidir, beraberliktir, paylaşmadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu sevgi beraberlik ve paylaşım için eğitimden sağlığa, istihdamdan spora sosyal yaşamı her yönüyle destekleyen çok geniş yelpazede hizmetler sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Bu hizmetlerin hepsi sevgili engelli kardeşlerimizin en temel hakkı; bizim de en temel vicdani sorumluğumuz, vebalimizdir.? Daha sonra İSEM öğrencilerinden Fatih Doğan’ın canlı müzik eşliğinde şiir performansı, Horon Gösteri Ekibi, İSEMX Profesyonel Müzik Grubu sahne aldı.
Sahnede performanslarını sergileyen engelliler Türk Sanat Musikisi’nden popüler müziğe, türkülerden evrensel müziğe birbirinden güzel parçaları seslendirdiler ve programa coşku kattılar. Engelli ve ailelerine moral amacıyla düzenlenen geleneksel yemek programında ailelerin yaşadığı duygu dolu anlar renkli görüntüler oluşturdu. İBB, engelli ve ailelerinin toplumsal yaşamın aktif katılımcıları olabilmeleri amacıyla turistik geziden sportif aktivitelere, eğitimden kültür sanat etkinliklerine geniş yelpazede sosyal organizasyonlar düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin engelli ile toplum arasındaki mesafelerin kalkması ve bir beraberlik kültürüne dayanan birlikteliğin oluşabilmesi amacıyla düzenlemiş olduğu sosyal organizasyonlardan günümüze kadar 345 Bin 565 kişi istifade etti.
artuklu haber ajansı-istanbul
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00